شما اینجا هستید

تحلیل خبری » علم الهدی: موافق دوچرخه سواری زنان هستم، اما …

گروه ورزشی -وحید استرون

دوچرخه سواری زنان با وجود همه افتخارات ورزشکاران زن ایرانی، در مسابقات بین المللی به یکی از موضوعات چالش برانگیز در سال‌های اخیر تبدیل شده است، اما هیچ ممنوعیت قانونی در این رابطه وجود ندارد و صحبت‌ها و اظهار نظرها بیشتر شرعی است. در این میان فروزان عبدالهی، سمیه یزدانی، ماندانا دهقان، مریم جلالیه و ساجده سیاحیان، ریحانه طالبی و ده‌ها نام دیگر از قهرمان داخلی و بین المللی این رشته هستند. از همین رو، فدراسیون دوچرخه سواری به فعالیت زنان نگاه ویژه‌ای دارد و همواره سعی دارد که تا حد ممکن باعث ترویج این ورزش قهرمانی در میان بانوان شود. در هیچ ماده قانون اساسی کشورمان و قوانین فدراسیون دوچرخه سواری، ممنوعیتی برای دوچرخه سواری زنان در جامعه، پارک‌ها و خیابان‌ها در نظر گرفته نشده است و همه تاکید دارند که دوچرخه سواری نوعی ورزش برای سلامت جسم بدون در نظر گرفتن جنسیت است.

*ممنوعیت دوچرخه سواری برای بانوان

داستان ممنوعیت دوچرخه سواری برای زنان از استان اصفهان آغاز شد و دادستان این استان در ۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۸ اعلام کرده بود که بر طبق فتوای علما و همچنین بر اساس قانون، دوچرخه‌سواری بانوان در فضاهای عمومی فعل «حرام» است و به نیروی انتظامی اعلام‌شد اگر مواردی از دوچرخه‌سواری بانوان در سطح شهر دیده شد، اول به صورت محترمانه تذکر داده و اگر فرد مدارک هویتی دارد از وی دریافت شود و در غیر این صورت دوچرخه توقیف شود. ۹ تیر امسال نیز شرکت راه‌اندازی اپلیکیشن دوچرخه اصفهان قرار بود، مراسمی برای رونمایی از اپلیکیشن خود برگزار کند اما معاونت حمل و نقل و ترافیک شهرداری اصفهان نامه‌ای به شرکت زده و در آن تهدید کرده اگر این مراسم برگزار شود، عواقب قانونی و قضائی را به دنبال خواهد داشت و پای دادستانی را نیز به میان کشیده که بنا به دستور آن قرار نیست هیچگونه سرویس اشتراکی دوچرخه در اصفهان راه‌اندازی شود. با این وجود نه تنها این مساله در اصفهان حل نشد بلکه به شهرهای دیگر نیز سرایت کرد از جمله شهرستان های استان های خراسان رضوی، جنوبی و شمالی.

*موافقم اما به شرط…

اواسط خرداد امسال بود که سید هادی سبحانی، دادستان طرقبه شاندیز اعلام کرد: «بر اساس مصوبه ستاد امر به معروف و نهی از منکر این شهرستان و طبق فتوای برخی از مراجع که دوچرخه‌سواری بانوان را در انظار عمومی حرام دانسته‌اند، دوچرخه‌سواری بانوان در این شهرستان ممنوع اعلام شد». البته نظر دادستان طرقبه بر پایه صحبت‌های آیت الله علم الهدی که در تاریخ ۹ مرداد ۹۸ گفته بودند که «دوچرخه سواری زنان حرام است». اما چندی پیش، امام جمعه سبزوار گفت: «دوچرخه سواری حق زنان است»!
با این حال روز گذشته آیت الله علم الهدی، نماینده ولی فقیه در استان خراسان رضوی درباره نظر و عقیده‌اش در ارتباط با دوچرخه سواری بانوان گفته بود: من موافق دوچرخه سواری بانوان هستم ولی نباید به‌گونه‌ای تبرجّ جاهلیت و محرّک مردها رخ دهد. در موضوع دوچرخه سواری بانوان به جای حذف صورت مسئله، باید مکان مناسبی برای تفریح بانوان و دوچرخه سواری آنها فراهم شود که به شورای شهر نیز تاکید داشته‌ام که بوستان‌هایی برای بانوان ایجاد شود تا بانوان بتوانند در آن مکان به تفریح بپردازند. وی همچنین خاطر نشان کرده بود که: ۲ سال قبل خانمی با مراجعه به من گفت قصد راه‌اندازی پیست دوچرخه و موتورسواری برای بانوان را دارد که به نظرم هیچ ایرادی هم ندارد. نکته قابل توجه این است که از نظر علما، دوچرخه سواری بانوان در ملاء عام حرام شمرده شده است و بر همین اساس دانشگاه فردوسی مشهد نیز می تواند مکانی را برای فعالیت تفریحی دختران دانشجو فراهم کند.

استفاده از خبر با ذکر منبع بلامانع است

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است -
آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد -

پایگاه خبری، تحلیلی وطن آزاد