شما اینجا هستید

اجتماعی » اخطارهای پی در پی به آقای شهردار!

گروه اجتماعی- افسانه قانع 

 قرار بود تهران، شهری برای همه باشد اما گویا در آخرین سال از دوره ۵ ساله مدیریت شهری، نه تنها تهران شهری قابل استفاده برای تمامی شهروندانش نشده، بلکه با اجرای طرح های بدون مطالعه از سوی مدیریت شهری، جان شهروندان این کلان‌شهر به خطر افتاده و هویت تاریخی برخی از معابر آن هم از بین برود.
یکی از ایده‌آل های شهردار تهران در طول دو سال اخیر، تشویق پایتخت نشینان به استفاده از دوچرخه به عنوان یک مد حمل و نقلی پاک بود. اجرای طرح سه شنبه های بدون خودرو و شوآف رسانه ای شهردار در رکاب زدن خود و مدیران شهری به سوی محل کار، نخستین اقدامی بود که با موج رسانه ای بالایی روبه رو شد اما بعد از گذشت دو سال از این طرح، رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای شهر تهران نخستین اخطار را به شهردار تهران در خصوص راه اندازی مسیر نا ایمن بزرگراه دوران داد.
آن‌طور که محمد علیخانی در صحن علنی شورای شهر تهران در روز یک شنبه اعلام کرد، به رغم مکاتباتی که با شهرداری تهران مبنی بر ارائه مستندات و مطالعات مصوب پروژه احداث مسیر دوچرخه در حاشیه بزرگراه شهید دوران و قسمتی از بزرگراه شهید یاسینی انجام شده،  انتظار داشتیم اقداماتی در این راستا انجام گیرد اما گویا این خواست شورای شهر تهران به درستی محقق نشده است.
تذکر رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای شهر تهران، در حالی به شهردار تهران داده شد که بازدیدهای کارشناسان از بخش‌های اجرا شده این پروژه در دو هفته اخیر  نشان داد، اجرای ناصحیح، ناایمن، خطرآفرین و منقطع در این پروژه صورت گرفته به طوری که باعث هدایت دوچرخه‌سوار به بخش‌های بزرگراهی و وقوع حوادث احتمالی می‌شود.
علیخانی انتظار دارد که پیروز حناچی، شهردار تهران، پاسخ قانع کننده ای به شورای شهر در خصوص راه اندازی این مسیر نا ایمن در کناربزرگراه شهید دوران و یاسینی ارائه دهد.
در حالی شهرداری تهران به راه اندازی مسیر دوچرخه سواری با هدف تشویق شهروندان به استفاده از این مدل حمل و نقلی در پایتخت تاکید دارد که اجرای این طرح حتی در دوره گذشته مدیریت شهری، یک طرح شکست خورده با صرف هزینه های بالا محسوب می شد.
بررسی  های کارشناسی در آن دوره نیز به این مساله تاکید داشت که شیب شمالی-جنوبی تهران مانع از اجرای طرح جامع دوجرخه سواری در پایتخت می  شود و تنها مسیرهای دوچرخه سواری در جهت شرقی، غربی آن هم در برخی از معابر درسطح محله ای قابل اجراست.

*هویتی که نا دیده گرفته شد!
اما کارت زرد دوم شهردار تهران از سوی احمد مسجد جامعی، عضو کمیسیون اجتماعی و فرهنگی شورای شهر تهران داده شد. حرف حساب مسجد جامعی در رابطه با از بین رفتن هویت تاریخی خیابان ولی عصر این بود که به رغم آنکه سند جامع حفظ این خیابان تهیه شده  اما متأسفانه این خیابان تاریخی در حال از بین رفتن است.
مسجد جامعی به این مساله تاکید دارد، با توجه به این‌که سازمان زیباسازی کتابی در این زمینه تهیه کرده و با وجود اقدامات کارشناسی صورت گرفته، آسیب‌هایی برای این خیابان ایجاد شده است. آن هم در شرایطی که  وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری صحبت هایی را در رابطه با ثبت جهانی این خیابان انجام داده است.
این عضو شورای شهر اعتقاد دارد که خیابان ولیعصر (عج) در طرح‌های تفصیلی باید جای مناسبی داشته باشد، چرا که این معبر تاریخی دارای بخش قاجاری است و در حوزه سه منطقه قرار گرفته به طوری که در منطقه یک دچار آسیب‌های زیاد شده ولی در بخش‌های منطقه ۶ و ۱۱ تقریبا محفوظ مانده است.
هر چند در طول دو دهه اخیر از خیابان ولی عصر تهران به عنوان خیابان هنر یاد شد و درطول این سال ها شهرداری تهران طرح هایی را مبنی بر حفظ درختان چنار این محدوده اجرا کرد، اما نه تنها درختان کهنسال این خیابان حفظ نشد، بلکه اجرای نا مناسب مناسب سازی پیاده روها در این محدوده باعث شد تا درختان کهنسال چنار خیابان ولی عصر دچار مرگ تدریخی شوند.
یکی دیگر از مشکلات این محدوده، تجاری سازی های گسترده دراین محدوده بود که بافت تاریخی و هویتی این خیابان را تحت الشعاع قرار داد و از بین برد. هر چند سازمان زیبا سازی شهر تهران در طول سال های اخیر سعی کرد تا با قرار دادن المان های شهری، هویت هنری، فرهنگی و تاریخی را به این راسته برگرداند، اما گویا تجاری سازی ها  در مقابل اجرای این طرح های نیم بند فرهنگی و هنری قدرت بیشتری داشته و دارد.

*بی توجهی شهرداری تهران به پروتکل های بهداشتی
اما اخطارسوم اعضای شورای شهر تهران در روزهای کرونایی، نگرانی پایتخت نشینان را نسبت به شیوع گسترده‌تر این بیماری بیشتر کرده است. آنطور که رئیس  کمیته سلامت شورای شهر تهران مطرح کرده، در شهرداری حتی پروتکل‌های ناقص بهداشتی جهت پیشگیری از کرونا اجرا نمی‌شود، آن هم در  شرایطی که ‌ امکان افزایش آمار مرگ و میر ناشی از کرونا در پایتخت بسیار زیاد است.
ناهید خداکرمی، اعتقاد دارد، در حال حاضر ۶ هزار نفر در بیمارستان‌های تهران بستری هستند و ۳ هزار نفرشان وضعیت وخیمی دارند و به دستگاه‌های مربوطه پزشکی متصل هستند. بنابر این احتمال بالا رفتن آمار مرگ و میر وجود دارد و باید سختگیری‌های بیشتری در اجرای پروتکل‌ها داشته باشیم. ولی متأسفانه با وجود درخواست‌ها به تعطیلی دو هفته‌ای تهران توجه نشده و حتی دستورالعمل ناقصی که توسط ستاد مقابله با کرونا ابلاغ شده هم در شهر اجرا نمی‌شود.
به نظر می رسد موضوعی که رئیس کمیته سلامت شورای شهر تهران را مجبور به دادن کارت زرد به شهردار تهران کرده، عدم رعایت آئین نامه دور کاری کارکنان شهرداری در روزهای کرونایی پایتخت است. این در حالی است که آخرین توصیه دولت دورکاری حداقل ۵۰ درصد نیروهای انسانی است که بسیاری از دستگاه‌های دولت از جمله وزارت راه و شهرسازی و وزارت صمت آن را اجرا نمی‌کنند و شهروندان به این قضیه معترض هستند. گویا در شهرداری نیز این پروتکل رعایت نمی شود.
خداکرمی بر این باور است که نرفتن کارمندان به محل کار در شرایط فعلی فایده بیشتری برای کشور دارد و در شرایطی که سازمان‌هایی مانند بهشت زهرا (س) و سازمان پسماند امکان دورکاری برای آن وجود ندارد، باید شهرداری دورکاری را در دیگر سازمان‌های خود به صورت کامل اجرا کند.
اما به نظر می رسد در کنار عدم رعایت پروتکل دورکاری کارمندان، برگزاری مراسم های پی در پی از سوی شهرداری تهران آن هم با حضور جمعیت زیاد مساله دیگری است که آقای شهردار به آن بی توجه است. به رغم آن‌که جلسات و برگزاری مراسم ها در دولت به شکل آنلاین انجام می شود، اما پیروز حناچی در این روزها دوست دارد تا با برگزاری مراسم های حضوری به نوعی عملکرد شهرداری تهران را بیشتر به شهروندان نشان دهد.
این در حالی است که برگزاری این مراسم ها حتی ازسوی شهروندان با اعتراضاتی روبه رو شده است. اکنون سوال از شهردار پایتخت این است، در چند ماه اخیر که تهرانی ها شرایط سختی را به دلیل شیوع بیماری کرونا تجربه می کنند، چرا پروتکل های بهداشتی از سوی این نهاد رعایت نمی شود!

استفاده از خبر با ذکر منبع بلامانع است

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است -
آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد -

پایگاه خبری، تحلیلی وطن آزاد