شما اینجا هستید

تحلیل خبری » اصولگرایان در انتخابات ۱۴۰۰

گروه سیاسی- مرضیه کنگرانی

یک فعال سیاسی معتقد است که، کاندیداهای ریاست جمهوری نخست باید به مسائل سیاسی و پس از آن باید به مسائلی از جمله معضلات اجتماعی، اقتصادی حتی دینی اشراف داشته باشند.
سیدکمال‌الدین سجادی، فعال سیاسی اصولگرا در گفت‌وگو با «وطن روز» با اشاره سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ایران و گزینه‌های احتمالی آن اظهار کرد: «تکلیف کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۴۰۰ هنوز مشخص نیست. حداقل ۳۰ نفر کاندیدای ریاست جمهوری هستند که از میان شورای نگهبان احتمالا تنها ۵ نفر را تایید صلاحیت خواهد کرد.»
او ادامه داد: «براساس قانون اساسی و با درنظرگیری نیازهای امروز ایران، باید گفت که برای تصدی مقام رئیس‌جمهوری در ایران افراد باید دارای ویژگی‌های خاصی باشند ولی بعضا مشاهده کرده‌ایم که افرادی به عنوان رئیس‌جمهوری انتخاب شدند که ظرفیت این جایگاه را نداشتند.»
این فعال سیاسی اصولگرا در ادامه با بیان اینکه «تصور می‌شود شورای نگهبان در انتخابات ۱۴۰۰ توجه ویژه‌ای بر صلاحیت افراد داشته باشد»، گفت: «کاندیداهای ریاست جمهوری نخست باید به مسائل سیاسی و پس از آن باید به مسائلی از جمله معضلات اجتماعی، اقتصادی حتی دینی اشراف داشته باشند. کاندیدای ریاست جمهوری باید دارای سوابق شفاف و مثبتی در جامعه باشد. به طور طبیعی افرادی که فاقد این ویژگی‌ها باشند، مورد تایید قرار نخواهند گرفت.»
سخنگوی جبهه پیروان خط امام و رهبری درباره چهره‌هایی که احتمالا در سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ایران حاضر شده و خود را در معرض رای قرار خواهند داد نیز بیان کرد: «برخی نام‎ها به عنوان کاندیداهای احتمالی درحال حاضر مطرح شده‌، برخی نیز گفته‌اند که تصمیم ندارند کاندیدای ریاست جمهوری شوند. اما در این میان باید توجه داشت که دنیای سیاست، دنیای ممکنات است.»
سجادی متذکر شد: «دنیای ممکنات دنیایی است که در آن هر چیزی ممکن است رخ دهد. به طور مثال، اگر کسی اعلام کند که من کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری نخواهم شد اما در ادامه برخی از بزرگان با در نظرگیری مصالح جامعه از او در خواست حضور در انتخابات را خواهند کرد و متعاقبا او نیز این مساله را خواهد پذیرفت.»

*ظریف دارای نقاط مثبت و منفی است
سخنگوی جبهه پیروان خط امام و رهبری در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه تا چه اندازه احتمال ورود محمدجواد ظریف به انتخابات ۱۴۰۰ را جدی می‌داند، گفت: «آقای ظریف دارای نقاط مثبت و منفی در فعالیت‌هایش است اما باید توجه داشته باشیم که نتیجه فعالیت او در وزارت امور خارجه، برجام بوده است.»
او تصریح کرد: «نتیجه برجام چه شد؟ تحریم‌های سنگین‌تری علیه ایران وضع کردند. بسیاری از برجام فتح الفتوح ساختند و نتایج آن را درخشان اعلام کردند. ولی دیدیم که با خروج آمریکا از برجام از یک سو و بدعهدی‌ها و بی‌اخلاقی‌های اروپایی‌ها از سوی دیگر، اوضاع بدتر شد. تمام این موضوعات به برجام باز می‌گردد.»
سجادی همچنین درباره نقاط مثبت کارنامه وزیر امور خارجه امروز ایران نیز گفت: «از نقاط مثبت آقای ظریف می‌توان به مسلط بودنش به زبان‌های مختلف و تجربه‌اش در سازمان ملل متحد اشاره کرد. اما به طور کل نمی‌توان گفت که او می‌تواند کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ شود یا خیر.»

*رئیسی دارای کارنامه درخشانی برای ریاست جمهوری ۱۴۰۰ است
این فعال سیاسی اصولگرا در ادامه در پاسخ به سوال دیگری درباره احتمال کاندیدا شدن سید ابراهیم رئیسی در انتخابات ۱۴۰۰ نیز بیان کرد: «علی‌رغم دروغ‌هایی که درباره  آقای رئیسی در سال ۹۶ مطرح و حمله‌هایی در مناظره انتخاباتی به او انجام شد، با این حال آقای رئیسی توانست به عنوان فردی که نخستین بار کاندیدای ریاست جمهوری شده، بیش از ۱۶ میلیون رأی کسب کند که این مساله بسیار قابل توجه است.»
دبیرکل جامعه اسلامی کارمندان ادامه داد: «اصولگرایان درباره کاندیدا شدن رئیسی در انتخابات گذشته برخلاف دوره‌های قبل توانسته بودند به اجماع برسند. این موضوع درسی برای اصولگرایان شد تا در انتخابات ریاست جمهوری بر یک کاندیدای واحد اجماع کرده و از او حمایت کنند.»
این فعال سیاسی اصولگرا همچنین متذکر شد: «آقای رئیسی در قوه قضائیه دارای شخصیتی قابل احترام است. او تاکنون توانسته اقدامات بزرگ و درخشانی انجام دهد، بنابراین برای کاندیدا شدن در ریاست جمهوری باید خود تصمیم بگیرد که حضور پیدا کند یا خیر، ولی نقاط مثبت بسیاری در کارنامه‌اش دارد.»
او در خاتمه درباره چند و چون حضور اصولگرایان در انتخابات ریاست جمهوری نیز بیان کرد: «تجربه انتخابات ۹۶ از یک سو و انتخابات ۹۸ از سوی دیگر نشان داد که اصولگرایان باید بر یک کاندیدای واحد اجماع کنند. شاید الان ۲۰ نفر از اصولگرایان احتمال کاندیداتوری‌شان در انتخابات وجود داشته باشد ولی باید به وحدت نظر دست یابند.»

استفاده از خبر با ذکر منبع بلامانع است

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است -
آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد -

پایگاه خبری، تحلیلی وطن آزاد