مهدی برازنده – گروه سیاسی
یک تحلیل گر مسائل سیاسی معتقد است که نتیجه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا تاثیری بر انتخابات ریاست جمهوری ایران نخواهد داشت و پیروزی جو بایدن در ایالات متحده، منجر به رای آوری چهرهای خاص در ایران نخواهد شد.
حسن بهشتیپور، تحلیلگر مسائل سیاسی در گفتوگو با «وطن روز» با اشاره به اظهارات مطرح شده از سوی بسیاری از ناظران درباره کاهش محبوبیت اصلاحطلبان در میان اقشار مختلف جامعه اظهار کرد: «نتیجه گیری درباره کاهش محبوبیت اصلاح طلبان نیازمند سنجشی دقیق است تا صحت و سقم آن اثبات شود. نباید فراموش کنیم، زمانی که ما در مورد محبوبیت میان «مردم» صحبت میکنیم، افرادی را مدنظر داریم که دارای صلاحیت رای دهی هستند.»
*کاندیداها میتوانند تنور انتخابات را گرم کنند
بهشتیپور در ادامه با بیان اینکه «میزان مشارکت مردم در انتخابات ریاست جمهوری منوط به اصلاح طلبی و اصولگرایی نیست»، گفت: «طی چند سال اخیر، معمولا مردم به فرد و شخص رای دادند، نه یک حزب و جناح خاص سیاسی. بنابراین اگر افراد (کاندیداهای انتخاباتی) نیز فارغ از اصولگرایی و اصلاحطلبی با صحبتها و ایدههایشان مردم را ترغیب به رای دادن کنند، تا حد بسیار زیادی تنور انتخابات گرم خواهد شد.»
این کارشناس سیاسی همچنین یادآور شد: «باید توجه داشت که در سیستم انتخابات ایران بیش از آن که احزاب و گروهها نقش آفرینی کنند، شخص کاندیدا و ستادی که برای او تشکیل میشود و برایش جریان سازی میکند، موثر است. ضمن اینکه خود آن فرد نیز با سوابق، سخنرانیها و اعتمادسازیهایش میتواند توجه طیفهای زیادی از مردم را به خود جلب کرده و این نکته نیز تاثیری زیاد در مشارکت مردم دارد.»
*شفافیتهای مالی، یکی از نشانههای برخورداری از صلاحیت
مدیر سابق شبکه العالم با ذکر ویژگیهای کاندیدای مناسبی که بتواند در زمینههای اقتصادی، سیاسی و فرهنگی تغییراتی مثبت ایجاد کند، گفت: «فرد کاندیدا برای ریاست جمهوری در درجه اول باید خودش را دارای صلاحیت بداند و تجربه کاری مناسب برای مدیریت چنین امور حساسی داشته باشد. در درجه بعدی باید مردم و کسانی که میخواهند در انتخابات شرکت کنند، به این فرد اعتماد داشته باشند و بدانند سابقه مدیریتی آن فرد نشان میدهد که او فردی پاکدست، خدمتگزار و دلسوز مردم است و نه فقط اهل حرف زدن.»
او متذکر شد: «یکی از معیارهای خوب برای شناخت فرد دارای صلاحیت این است که آدرس خانهاش را به مردم نشان دهد یا گردش حساب مالی و دارایی خود را به مردم اعلام کند. کاندیدای مورد اعتماد، کسی است که بگوید در ۴۰ سال اخیر کاری شاخص انجام داده و توانسته چندین خدمت مهم در کشور از خود به جای بگذارد. این موضوع نشان میدهد که فرد چقدر تجربه دارد. ملاک دین باوری و خدا باوری مهم است و دلیل اینکه این معیارها در درجات بعدی ذکر شد این است که اکنون راجع به این موارد ادعا زیاد است و اکثر افراد از این ملاکها در تعریف خود استفاده میکنند.»
*انتخابات آمریکا در سرنوشت انتخابات ریاست جمهوری ایران بی تاثیر است
حسن بهشتی پور در بخش دیگری از اظهارات خود به انتخابات ریاست جمهوری آمریکا و تاثیر احتمالی آن بر انتخابات ایران اشاره کرد و گفت: «القای تاثیرگذاری انتخابات ریاست جمهوری آمریکا بر انتخابات ریاست جمهوری ایران، کار افراد بی اطلاع و نادان است. به عنوان مثال کسی را پیدا نمیکنیم که در آینده بگوید چون بایدن رئیسجمهوری آمریکا شد به آقای ظریف در ایران رای میدهم.»
او ادامه داد: «مردم به این میاندیشند که کاندیدای مورد نظرشان میتواند بار سنگینی که روی دوش مردم است را بردارد یا خیر؟ مردم به این میاندیشند که باعث و بانی مشکلات عمده مردم چه کسی است؟ حال میخواهد آن را به گردن یک مسئول و یا هر شخص دیگر بیاندازد. اما چیزی که واضح است این است که ملاک رای دهندگان برای رای دادن و انتخابشان، رئیس جمهوری آمریکا نیست.»
این تحلیلگر سیاسی در خاتمه، پیشبینی حضور یا عدم حضور چهرهها در انتخابات ریاست جمهوری را امری بیهوده دانست و تصریح کرد: «اکنون نه جای حدس زدن است و نه پیشنهاد دادن. باید زمانی که افراد در صحنه انتخابات حضور پیدا میکنند با در نظر گرفتن مجموعه ویژگیها و صلاحیتشان، آنان را ارزیابی و انتخاب کنیم.»
استفاده از خبر با ذکر منبع بلامانع است