شما اینجا هستید

بین الملل » این ۵ کلمه شاید برای ترامپ گران تمام شوند

گروه بین الملل –  ملیکا کلهر

در ۲۱ جولای ۲۰۱۶، دونالد ترامپ رسما کاندیدای حزب جمهوری خواه آمریکا در انتخابات ریاست جمهوری شد. او در سخنرانی خود پس از پیروزی در انتخابات چنین ادعا کرد: « من به این دلیل پا به عرصه سیاست گذاشته‌ام که قدرتمندان بیش از این نتوانند به افرادی که توانایی دفاع از خود را ندارند، زور بگویند. هیچ کس این سیستم را بهتر از من نمی‌شناسد، پس من تنهایی می‌توانم درستش کنم.»

حتی در همان زمان هم، این کلمات عجیب بودند. ترامپ خود را به عنوان تنها کسی در آمریکا – کشوری با ۳۳۰ میلیون نفر جمعیت – معرفی می‌کرد که می‌تواند مشکلات موجود در رابطه با بی عدالتی‌ها را حل کند؟ تنها کسی که بتواند شکاف بین بایدها و نبایدها را پر کند؟ تنها کسی که بتواند کشور را یکپارچه‌تر کند؟

تقریبا چهار سال پس از آن روزی که ترامپ جمله “من تنهایی می‌توانم درستش کنم” را گفت، حالا مشخص شده که آن پنج کلمه بیشتر شبیه به یک نقطه پایان برای دوران رهبری سیاسی او می‌باشد. چرا؟ چون با ۱۰۴ روزی که تا انتخابات ۲۰۲۰ باقی مانده، آقای رئیس جمهور همچنان برای جمع و جور کردن پاندمی ویروس کرونا دست و پا می‌زند، و البته که عموم مردم هم متوجه این موضوع شده‌اند.

در یکی از نظرسنجی‌های واشنگتن پست مشخص شد که فقط ۳۸ درصد از مردم، نحوه کار ترامپ در دست و پنجه نرم کردن با پاندمی را تایید می‌کنند. این در حالیست که ۶۰ درصد دیگر، کاملا مخالف آن هستند. یک نظرسنجی توسط ای بی سی نیوز در اوایل این ماه حتی تصویر سیاه‌تری را برای ترامپ ترسیم کرد. طی این نظرسنجی فقط ۳۳ درصد با نحوه مدیریت او در بحران موافق بوده و ۶۷ درصد باقی، مخالفت قاطعانه داشتند.

بعد از ماه‌ها ادعاهای چند پهلو و بی‌اساس در این باره که ویروس عقب نشینی کرده است – و اینکه زدن ماسک الزامی نیست – ترامپ روز دوشنبه هفته گذشته با توییت کردن تصویری از خود با ماسک، نشان داد که موضعش به شدت تغییر کرده و اعلام کرد که اخبار روزانه کرونا را دوباره راه اندازی می‌کند که خودش در اواخر اپریل آن را لغو کرده بود چرا که “ارزش تلاش کردن و زمان گذاشتن را نداشتند” و در اخبار سه شنبه، ترامپ تصدیق کرد که وضع ویروس کرونا “متاسفانه احتمالا پیش از بهبود کامل شرایط، بدتر خواهد شد.”

من عمیقا شک دارم که ترامپ این راه و روش به نظر جدید خود در برخورد با کرونا را ادامه دهد، ولی حتی اگر اینکار را هم کند، به نظر می‌رسد که دیگر دیر شده باشد.

مشکل این است که وقتی علنا اعلام می‌کنی تنها کسی هستی که می‌تواند مشکلاتی که کشور با آن‌ها مواجه شده و در برابرمان قد علم کرده‌اند را حل کنی، پس مردم توقع دارند که واقعا آن‌ها را حل کنی! چون درواقع خودت گفتی که این کار را می‌کنی.

مسلما در آن زمان هیچ راهی وجود نداشت که ترامپ – یا هر کس دیگری – بتواند برای سخنرانی خود در نشست بین المللی حزب جمهوری خواه در سال ۲۰۱۶، یک پاندمی جهانی که دنیا بیش از صدها سال است مانند آن را به خود ندیده، پیش بینی کند. اما در اواخر ژانویه، کاملا واضح شده بود که اولا ویروس کرونا خطرناک است و دوما اینکه کاملا توانایی این را دارد که ایالات متحده را به هم بریزد. اما با وجود این حقایق، ترامپ بیشتر زمستان و همینطور اوایل بهار را به کم اهمیت جلوه دادن این تهدید گذراند.

او در ژانویه این طور عنوان کرد که «یک نفر از چین وارد کشور شده و ما قضیه را تحت کنترل داریم. همه چیز خوب پیش خواهد رفت.»

سپس در فوریه گفت که «ویروس کرونا کاملا در ایالات متحده آمریکا تحت کنترل است و ما با تمام کشورهای مربوطه و درگیر، در ارتباط هستیم.»

در یکم جولای گفت «من فکر می‌کنم که اوضاعمان با کرونا خوب خواهد بود و فکر می‌کنم که بالاخره ناپدید خواهد شد. امیدوارم.»

تا بعد از ظهر روز چهارشنبه گذشته، تست کرونای بیش از ۳.۹ میلیون آمریکایی مثبت اعلام شده است. بیش از ۱۴۲ هزار نفر تاکنون بر اثر این ویروس از بین رفته‌اند که از این میان ۱۰۰۰ نفر از آنها فقط در روز قبل از آن، یعنی سه شنبه، فوت شده‌اند. و حالا در نهایت خود او نیز به این بیماری مبتلا شد که البته جای تعجب هم نداشت.

روش ترامپ در کم اهمیت جلوه دادن این تهدید، هیچ مشکلی را حل نکرد. در حقیقت، مقاومت او در برابر استفاده از ماسک و فشار کابینه‌اش بر فرمانداران برای بازگشایی ایالت‌ها و حالا، برای بازگشایی مدارس در پاییز، فقط باعث شده که اوضاع بدتر و بدتر شود.

ترامپ بدون شک آن کسی نیست که بتواند این مشکل بزرگی که کل آمریکا با آن مواجه شده است را حل کند. او در چند هفته گذشته به تعداد زیادی از مردم ثابت کرد که فرد درستی برای هدایت آمریکا در این دوره بحرانی نبوده و نیست.

این موضوع می‌تواند شانس انتخاب شدن مجدد او را گرفتار سرنوشت بدی کند. ولی اینکه ترامپ داوطلبانه خود را به عنوان تنها نجات بخش معرفی می‌کند، تلاش‌های او برای سنبل کاری بحران به وجود آمده از ویروس کرونا را شفاف‌تر می‌کند و بیشتر و بیشتر به شانس او در انتخاب شدن مجددش در نوابر صدمه وارد می‌کند.

سی ان ان   

استفاده از خبر با ذکر منبع بلامانع است

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است -
آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد -

پایگاه خبری، تحلیلی وطن آزاد