گروه سیاسی – وطن روز
یک عضو جبهه پایداری مجلس شورای اسلامی معتقد است که دولت دوازدهم به جای پاسخ به اقدامات خود و عقب افتادگیهای کشور، رو به شکایت از نمایندگان مجلس آورده تا از این طریق بتواند قوه مقننه را به حاشیه بکشاند.
چندی پیش خبر شکایت معاونت حقوقی ریاست جمهوری از نمایندگان مجلس شورای اسلامی رسانهای شد. خبری که البته جزئیات چندانی به همراه نداشت و حتی نمایندگان مجلس نیز از چند و چون آن بی اطلاع بودند. کمی بعد اعلام شد که دولت دوازدهم از ۱۱ تن از نمایندگان مجلس شکایت کرده، شکایتی که مستندات آن در ۳۰ صفحه برای قوه مقننه ارسال شد. مستندات ارسالی از سوی دولت اما به جای اشاره به موارد توهین، به نطقها و تذکرهای کتبی و شفاهی نمایندگان در صحن علنی مجلس شورای اسلامی و بعضا توئیتهای آنان اشاره داشت و همین مساله سبب شد تا جدالی دوباره میان دو قوه ایجاد شود. نمایندگان اقدامات و اظهارات خود را در راستای ایفای وظایف نمایندگی دانسته و از دولت خواستند که مطالبه ثناگویی از پارلمان نشینان را نداشته باشد، در مقابل دولتیها اما بر تفاوت میان نقد و توهین تاکید کرده و از لزوم روابط دوستانه میان دو قوه گفتند.
یکی از نمایندگانی که نامش در لیست ۱۱ نمایندهای که دولت از آنان به واسطه اظهاراتشان شکایت کرده وجود دارد، «جواد نیک بین» است. او نماینده کاشمر در مجلس یازدهم است و از جمله چهرههای نزدیک به جبهه پایدرای که در روزهای ابتدایی حضورش در قوه مقننه طرحی برای استیضاح و اثبات عدم کفایت سیاسی رئیسجمهوری تهیه کرد. طرحی که البته با نهی صریح رهبر فرزانه انقلاب اسلامی مختومه شد اما اظهارات او علیه حسن روحانی پایان نیافت.
*حق انتقاد را به رسمیت بشناسند
جواد نیکبین، نماینده مردم کاشمر،خلیل آباد و بردسکن در مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با «وطن روز» در واکنش به شکایت دولت از خود، این مساله را «عجیب» خواند و اظهار کرد: «این دولت مستحق محاکمه بوده و باید نسبت به عقب افتادگیهایی که در حوزههای مختلف اعم از معیشت، اقتصاد و … در کشور به وجود آورده، پاسخگو باشد.»
او ادامه داد: «مسئولان دولت دوازدهم به جای اینکه به تذکرات نمایندگان مجلس شورای اسلامی توجه داشته باشند با این ترفند که نباید توهینی به رئیس جمهوری صورت بگیرد به دنبال به حاشیه بردن مجلس شورای اسلامی هستند.»
این عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با اشاره به تفاوت توهین و انتقاد از دولتیها، اظهار کرد: « ما نمایندگان مجلس توهین به هر شخصی، چه رئیسجمهوری باشد چه مقام دیگری را رد میکنیم اما به هرحال باید مسئولان حق انتقاد نمایندگان را نیز به رسمیت بشناسند.»
نیک بین تصریح کرد: «براساس فرمایشات رهبر معظم انقلاب و دستورات دینی ما، توهین و تهمت به مسئولان حرام است. از این رو ما در مجلس تلاش میکنیم انتقادات خود را به محترمانهترین شکل ممکن بیان کنیم. بنده شخصا در آخرین نطق خود از کلیدواژه «محترم» برای توصیف دولت استفاده کردم چراکه معتقدم حتی انتقادات نیز باید با زبانی محترمانه بین شود.»
*تا پایان دوره دولت صبر میکنیم
این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه «تفاوت میان نقد و توهین را همگان میدانند» درباره چرایی شکایت دولت از نمایندگان نیز گفت: «یکی از اهداف دولت دوازدهم از روزهای ابتدایی تشکیل مجلس یازدهم، به حاشیه راندن قوه مقننه بوده از این رو شخصا اعتقاد دارم شکایت دولت از بنده و سایر همکارانم در همین مسیر است وگرنه نمایندگان مجلس توهینی به دولت و رئیسجمهوری نکردهاند مگر آنکه دولتیها تحمل انتقاد را نداشته باشند.»
او به سوابق تنشهای میان دولت دوازدهم و مجلس یازدهم اشاره و خاطرنشان کرد: «دولت نشان داده با مجلس رابطه خوبی نمیخواهد داشته باشد. مجلس طرح پرداخت یارانه معیشتی را تصویب میکند، دولت اول از نبود منابع مالی میگوید ولی بعد خود اقدامی مشابه را انجام میهد.»
این عضو جبهه پایداری همچنین درباره آینده روابط قوای مجریه و مقننه نیز بیان کرد: «ما در مجلس نهایت تلاش خود را خواهیم کرد تا با دولت برای حل مشکلات از مسیر صحیح آنها همکاری و همراهی داشته باشیم، اما اگر دولت چنین نکند، تلاشهای ما راه به جایی نمیبرد. اما در کل معتقدم که باید چند ماهی صبر کنیم تا دوره دولت به پایان برسد و تا آن زمان از بدتر شدن مشکلات جلوگیری به عمل آوریم چرا که از قرار معلوم این دولت نمیخواهد کار و وظیفه اصلی خود را انجام دهد.»
استفاده از خبر با ذکر منبع بلامانع است