گروه اقتصادی- فاطمه فلاح زاده
عضو انجمن اقتصاددانان کشور میگوید: «دونالد ترامپ در زمینه اقتصاد سیاسی تبحر ندارد و همین امر میتواند اقتصاد آمریکا و چه بسا جهان را به بحران بکشاند. روی کارآمدن او و تداوم تحریمها موجب افزایش چند برابری قیمتها و عدم واردات بسیاری از کالا خواهد شد.»
به نقل از هیل، ۷۰۰ اقتصاددان برجسته بین المللی که برخی از آنها حتی سابقه دریافت جایزه نوبل را در کارنامه خود دارند با روی کار آمدن دوباره دونالد ترامپ، به عنوان رئیس جمهور آمریکا، مخالفت کردند.
این اقتصاددانان همچون پاول میلگرام، الیور هات و آلوین راسدر، در نامهای سرگشاده، حضور مجدد دونالد ترامپ را غیرقابل تصور خواندند و عنوان کردند که او همواره آمریکا را تحت تاثیرات منفی قرار داده و دیگر نمیخواهند با تبعات اقدامهای او مواجه شوند.
دراین باره، «وطنروز» به گفتوگو با پرویز جاوید، عضو انجمن اقتصاددانان کشور پرداخت. پرویز جاوید، در تشریح نامه ۷۰۰ اقتصاددان برجسته بین الملل مبنی بر مخالفت با روی کار آمدن مجدد دونالد ترامپ اظهارکرد: «نامه ۷۰۰ اقتصاددان زبده بین الملل درباره روی کارآمدن مجدد ترامپ از یأس و ناامیدی آنان سرچشمه میگیرد. در اولین دوره روی کارآمدن دونالد ترامپ و پیش از شروع ویروس کرونا، تفکر تجاری تیم او موجب کازمتیک شدن صنایع مختلف و تاثیر مثبت بر اقتصاد آمریکا شد.»
وی افزود: «نگرانی کنونی اقتصاددانان بینالمللی به دلیل نبود تفکر اقتصاد سیاسی دونالد ترامپ است. عدم تبحر وی در این حوزه میتواند در آیندهای نه چندان دور اقتصاد آمریکا و چه بسا اقتصاد جهانی را به بحران بکشاند. اگرچه میتوان عنوان کرد که دموکراتها نیز علیرغم منضبط بودن اما، چیزی به عنوان استراتژی ندارند.»
جاوید همچنین تصریح کرد: «منطق برخی افراد مبنی بر اینکه آمریکا تمام تحریمهای خود را اعمال کرده و اینک دیگر موضوعی برای اعمال ندارد درست است اما تمام ماجرا نیست. به طورحتم تداوم تحریمها تاثیر گذار و شرایط را سختتر خواهدکرد.»
*نادیده گرفتن تحریمها فرار رو به جلو است
پرویز جاوید، براین باوراست که تداوم تحریمها موجب افزایش چندبرابری قیمتها و عدم واردات بسیاری از کالا خواهد شد.
عضو انجمن اقتصاددانان کشور خاطرنشان کرد: «بارها دیدیم که به موجب اعمال تحریمهای ظالمانه آمریکا، قادر به واردات دارو نشدیم یا نتوانستیم برخی مواد غذایی مورد نیاز را تامین کنیم. میتوان گفت که آمریکا تحریم جدیدی برای ارائه ندارد اما تداومشان موجب فشار بر اقتصاد کشور خواهد شد.»
او میگوید: «نادیده گرفتن تحریمها فرار رو به جلو است. درحال حاضر در بسیاری از زمینهها از جمله واردات تحریم و با مشکل رو به رو هستیم. برخی از حوزهها از جمله مسکن، اگرچه به طورمستقیم از تحریمها تاثیر نمیپذیرند اما عوامل مربوطه و تاثیر روانی تحریمها، بر آنها اثر گذار است.»
او درپایان این گفتوگو بیان کرد: «تداوم تحریمها بیشک مخرب خواهد بود. هرکدام از نامزدهای کنونی که در میدان انتخاباتی پیروز شوند باید درخصوص اعمال و تداوم این تحریمها توضیح و ما نیز میبایست تکلیف خود را مشخص کنیم.»
استفاده از خبر با ذکر منبع بلامانع است