گروه بین الملل- معصومه ستاریان
صدها نفر دردرگیری میان ارتش اتیوپی و نیروهای چریکی جبهه آزادی بخش خلق «تیگرای» کشته شدند.
منابع نظامی در «اتیوپی» دومین کشور پرجمعیت قاره آفریقا میگویند که جنگ در منطقه تیگرای در شمال این کشور، طی دو هفته گذشته، به کشته شدن صدها نفر منجر شده است.
یک مقام نظامی منطقه «امهره» در مجاورت ایالت تیگرای اتیوپی گفت که درگیریها در این منطقه به کشته شدن قریب به ۵۰۰ نفر از نیروهای تیگرای منجر شده است.
گزارش ها حاکی از آن است که جنگ داخلی در اتیوپی رو به شدت و افزایش است. درگیری بین نیروهای وفادار به دولت فدرال به ریاست نخست وزیر «ابی احمد» و جبهه آزادی بخش مردمی تیگرای (تی.پی.ال.اف) تا کنون صدها کشته بر جای گذاشته است.
اوجگیری کشمکش و درگیری بین حکومت مرکزی و جبهه آزادیبخش تیگرای، موجب شده که بسیاری درباره احتمال وقوع یک جنگ داخلی خونبار که ثبات منطقه آفریقا را بیش از پیش تهدید میکند، هشدار دهند.
گزارش ها همچنین نشان میدهند که صدها نفر از نیروهای نظامی ارتش اتیوپی در جریان حمله نیروهای تیگرای به یک پایگاه نظامی، کشته شدند.
در حالی که نبردی خونبار در اتیوپی جریان دارد، دو طرف سعی دارند، با جنگ کلامی، مردم را به جناح خود متمایل و نیز یکدیگر را به شلیک اولین گلوله متهم کنند.
«دبرتسیون جبرمیکل» رهبر جبهه آزادیبخش تیگرای، اریتره را به ارسال تجهیزات، نیروهای نظامی و همکاری با نیروهای ویژه اتیوپی متهم و گفت که حمله نیروهای ویژه اتیوپی از اریتره در همسایگی آنها صورت گرفته است. اما وزارت امور خارجه اریتره ضمن رد این اتهامات اعلام کرد که کشورش درگیر جنگ داخلی اتیوپی نخواهد شد.
جبهه آزادیبخش تیگرای از سال ۱۹۷۵ میلادی، پس از سرنگونی «هایل سلاسی» امپراطور اتیوپی و به قدرت رسیدن یک نظامی، با قدرت نظامی مستقر در آدیسآبابا درگیر بود.
رهبران منطقه نیمه خودمختار تیگرای با ۹ میلیون نفر جمعیت، روز گذشته اعلام کردند که دولت فدرال تحت رهبری «ابی حمد» بیش از ده حمله هوایی علیه آنها طی روزهای اخیر انجام داده است.
از طرفی ارتش اتیوپی نیز چند روز پیش از این اعلام کرد که ناچار شده است تا جنگی ناخواسته و بیفایده را در منطقه «تیگرای» آغاز کند.
«بیرهانو جولا»، قائممقام فرمانده ارتش اتیوپی با اشاره به اعزام «نیروهای نظامی از سراسر کشور به تیگرای گفت که جنگ در همان منطقه پایان خواهد یافت و به مناطق مرکزی کشیده نخواهد شد.»
در همین حال، جبهه آزادی بخش خلق «تیگرای» اعلام کرد، جنگندههای ارتش اتیوپی، اطراف مرکز این منطقه را بمباران کرده و آنها آماده دفاع هستند. تیگرای دارای شمار زیادی نیروی شبهنظامی و چریکی بومی است که شمارشان به ۲۵۰ هزار نفر میرسد. جبهه آزادیبخش خلق تیگرای که از پیوستن به دولت ائتلافی «ابی احمد» نخست وزیر اتیوپی سرباز زده، پیشتر به مدت چندین دهه رهبری ائتلاف حاکم بر این کشور را برعهده داشت. اتیوپی کشوری بسیار وسیع و دارای ۱۱۰ میلیون نفر جمعیت از اقوام مختلف است.
«ابی احمد» می گوید که (تی.پی.ال.اف)، در برگزاری انتخابات منطقه ای که در ماه سپتامبر بدون اجازه دولت فدرال برگزار شد از خط قرمز عبور کرد (تی.پی.ال.اف) نیز اظهار داشت که انتخابات ملی اوایل سال جاری میلادی برنامه ریزی شد و بارها به تعویق افتاد که بخشی از آن به دلیل شیوع ویروس کووید-۱۹ بوده است.
«اتیوپی» دارای یک سیستم فدرال است که گروه های اصلی قومی، مناطق خود را اداره می کنند. این سیستم در سال ۱۹۹۴ و اندکی پس از به قدرت رسیدن جبهه دموکراتیک انقلابی خلق اتیوپی (EPRDF) تصویب شد و «ابی احمد» در صدد از میان برداشتن آن است.
پایگاه خبری بی بی سی
استفاده از خبر با ذکر منبع بلامانع است