شما اینجا هستید

بین الملل » تلاش رهبر مخالفان دولت مالزی در جهت برکناری نخست وزیر

گروه بین الملل «وطن روز»

دکتر عبدالرضا عالمی کارشناس جنوب شرق آسیا

برخی کارشناسان معتقدند که تلاش های “انور ابراهیم” نماینده مجلس و رهبر مخالفان دولت مالزی در جهت تغییر دولت و برکناری “محی الدین یاسین” نخست وزیر فعلی این کشور بی فایده و تنها جبهه ای که می تواند سرنوشت محی الدین را مشخص کند، نه انور بلکه حزب آمنو (UMNO) است.

*صحنه سیاست مالزی پس از استعفای ماهاتیر محمد
“انور ابراهیم” از ابتدای به قدرت رسیدن “محی الدین یاسین” پس از استعفای “ماهاتیر محمد” تلاش های زیادی در جهت برکناری وی کرده است.
پس از تلاشهای ناموفق انور ابراهیم برای برکناری محی الدین یاسین از مقام نخست وزیری در سپتامبر سال گذشته، این نماینده مجلس مالزی اخیرا در حال تلاش دوباره در جهت برکناری دولت جدید مالزی است. انور ابراهیم طی چند روز گذشته دولت را متهم به دروغ پراکنی و ضعف در امور اقتصادی کرده و از نخست وزیر به دلیل انجام روند غیرقانونی اعلام وضعیت اضطراری و تعلیق مجلس به دادگاه شکایت کرده است. علاوه بر این وی مدعی شده است که ۱۱۴ نماینده مجلس یعنی بیش از نیمی از نمایندگان از اعلام موقعیت اضطراری و تعلیق مجلس حمایت نمی کنند.
بسیاری از کارشناسان معتقدند که اعلام وضعیت اضطراری و اعلام تعلیق مجلس مالزی به دلیل عدم حذف محی الدین یاسین از صحنه سیاسی مالزی است. ولی در حالی که اقدامات انور ابراهیم در جهت برکناری محی الدین یاسین از حمایت اکثریت مخالفان برخوردار است، اما و اگرهای زیادی نیز در مورد این اتفاقات مطرح است.
تلاش دوباره انور ابراهیم در ماه نوامبر سال گذشته در جهت برکناری محی الدین یاسین نیز با شکست روبرو شد و اقدامات اشتباه دوباره وی باعث عدم اعتماد حامیان مردمی نسبت به وی شد. عدم اعتماد مردم به دلیل اختلافات سیاسی در میان سیاستمداران مالزی، مردم این کشور را ناامید از نسل قدیم سیاستمداران و سوق دادن به سمت نسل جوانتر کرده است.

*حامیان و مخالفان انور ابراهیم
در این میان حتی برخی از حامیان انور ابراهیم که پیش از این، هم چون ققنوسی دو بار از نابودی سیاسی نجات یافته بود، نیز اقدامات وی را زیر سوال بردند. انور ابراهیم پس از به قدرت رسیدن دوباره ماهاتیر محمد و بازگشتش به صحنه سیاست بارها وی را برای کناره گیری و تحویل قدرت به انور تحت فشار گذاشته بود و هنگامی که ائتلاف آنها از هم پاشید و ماهاتیر محمد ناچار به استعفا شد، محی الدین یاسین قدرت را در دست گرفت.
از طرفی انور ابراهیم در شرایط ویژه شیوع ویروس کرونا (کووید-۱۹) در مالزی و اجرای طرح کنترل تردد از حمایت مردمی بالایی برخوردار نیست و به نظر می رسد زندگی شهروندان مالزی در شرایط پس از اعلام وضعیت اضطراری و تعلیق مجلس نسبت به پیش از آن هم تغیری نداشته است.

*مردم در صحنه سیاست
اغلب مردم مالزی در شرایط شیوع ویروس کرونا (کووید-۱۹) در این کشور در شرایط معیشتی نگران کننده ای به سر می برند. نگرانی های اقتصادی از طرفی و اعلام وضعیت اضطراری و تعلیق مجلس از طرف دیگر باعث ناامیدی مردم از سیاستمدارن این کشور شده و آنها را از رقابت های موجود در صحنه سیاست این کشور دلخور ساخته است. آنها ترجیح می دهند تا سیاستمداران بیش از رقابت های سیاسی به فکر اقتصاد و وضعیت معیشتی مردم باشند، بنابراین حمایت خود از هر سیاستی را دریغ کرده اند.
از طرف دیگر، ممکن است که محی الدین یاسین و دولت وی با زیرکی جای پای خود را تا حدود ۶ ماه دیگر محکم کرده باشند، اما اگر آنها نتوانند دو مشکل بزرگ مالزی یعنی شیوع ویروس کرونا و چالش های اقتصادی را تحت کنترل درآورند، پیامدهای سیاسی دیگری در انتظار آنها است.

*آینده سیاست مالزی
در این میان، انور ابراهیم تمام تلاش خود را در جهت برانگیختن طبقه سیاسی علیه محی الدین یاسین، خواهد کرد اما تنها بازیگر این صحنه سیاسی که می تواند عمر دولت محی الدین را به پایان برد نه انور بلکه حزب آمنو (UMNO) که پیش از به قدرت رسیدن دوباره ماهاتیر به مدت ۶ دهه قدرت را در دست داشت، است. قرار بود حزب آمنو در پایان هفته جاری جلسه ای اضطراری برگزار کند که این جلسه به نیمه دوم سال جاری میلادی موکول شد. بنابراین باید صبر کرد و دید، حزب آمنو که اکثریت کابینه محی الدین از این حزب تشکیل شده، چه برنامه ای در پشت صحنه و دور از کانون توجهات مردمی در مورد دولت جدید در مالزی دارد.

استفاده از خبر با ذکر منبع بلامانع است

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است -
آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد -

پایگاه خبری، تحلیلی وطن آزاد