شما اینجا هستید

سیاسی » توهین کنندگان یک هزارم روحانی هم رای ندارند

گروه سیاسی «وطن روز»

نماینده اصلاح‌طلب ادوار مجلس شورای اسلامی با انتقاد از توهین‌ به رئیس‌جمهوری بابت اشاره‌اش به صلح امام حسن، معتقد است که توهین کنندگان به حسن روحانی یک هزارم او نیز در میان مردم رای ندارند.
داریوش قنبری، فعال سیاسی اصلاح‌طلب در گفت‌وگو با «وطن روز» در رابطه با اظهارات اخیر رییس‌جمهوری درباره صلح امام حسن و توهین‌های صورت گرفته نسبت به او اظهار کرد: «واکنش‌ها به صحبت‌های روحانی تاسف برانگیز است، برخی صحبت‌ها را که می‌شنوم، باورم نمی‌شود که در خانه ملت چنین تفکراتی وجود دارد.»
او با انتقاد از تندروی‌ها گفت: «این تفکرات مردم را ناامید می‌کند. نمایندگان باید جامعه را به اهداف والا برسانند و در جهت حل مسائل مردم اراده‌ای داشته باشند نه اینکه وقت خود را صرف توهین کنند.»
این نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی در ادامه با ابیان اینکه «نمایندگان مجلس بایستی براساس قانون اظهار نظر کنند»، گفت: «صحبت‌هایی که در این مدت بیان شده، شأن و جایگاه مجلس شورای اسلامی را کاهش داده است. صحبت رییس‌جمهوری ایرادی نداشت که به این شکل مورد هجمه قرار گرفت. ایشان به صلح امام حسن اشاره کردند، امام دوم شیعیان براساس مصلحت جامعه اسلامی و منافع مردم در آن زمان صلح را پذیرفتند و آن صلح در راستای حفظ مصلحت جامعه اسلامی در زمان امام حسن بود.»

*صلح و جنگ را مصلحت جامعه مشخص می‌کند
این فعال سیاسی اصلاح‌طلب یادآور شد: «کسانی که صلح امام ‌حسن و صحبت‌های رییس‌جمهوری را زیرسوال می‌برند، به نوعی جایگاه امام دوم شیعیان را در نظر نمی‌گیرند و صحبت‌هایشان تناسبی با اقتضاعات خاص دینی جامعه ندارد. جامعه ما یک جامعه شیعی است و اکثریت تشیع در آن وجود دارد و مذهب ما به ۱۲ امامی معروف است حال از بین امامان معصوم، امام دوم براساس مصحلت جامعه صلح کرده‌اند، یکی براساس مصلحت جنگ میک‌ند و دیگری صلح را می‌پذیرد. آنچه که صلح و جنگ را در جامعه اسلامی مشخص می‌کند، مصلحت جامعه اسلامی است.»
قنبری در بخش دیگری از گفته‌های خود با تاکید بر لزوم توجه به مصلحت و مطالبات جامعه، خاطرنشان کرد: «اگر شخص رییس‌جمهوری اشاره ‌ای به اقدام یکی از امامان شیعی و معصوم داشته باشد، آیا به این شکل مستحق تخریب، حمله و هجمه است؟ کسانی که صحبت‌های رییس‌جمهوری را محکوم می‌کنند، در اصل چارچوب های دینی حاکم بر جامعه را زیر سوال می برند.»
او افزود: «از نظر این افراد، اقدام امام حسن چگونه قابل توجیه است؟ این افراد باید پاسخگوی مواضع خود با توجه به اعتقاداتشان باشند. کسی نمی‌تواند واقعیت صلح امام حسن را زیرسوال ببرد. همان اندازه که جنگ امام حسین با یزید دارای اهمیت است به همان اندازه صلح امام حسن با معاویه و اقدامی که امام حسن انجام داده نیز دارای اهمیت است و نباید این اقدام را زیر سوال برد. کسانی که مواضع خاصی در این زمینه دارند بایستی هر چه سریع‌تر مواضع‌شان را اصلاح کنند.»
این نماینده ادوار مجلس در ادامه با حمایت از گفته‌های روحانی، با بیان اینکه «رییس‌جمهوری براساس منافع جامعه و کشور صحبت می‌کند»، گفت: «صحبت‌های رهبری و اشاره ایشان به پذیرش قطعنامه در زمان امام را از یاد نمی‌بریم، برخی مسأله پذیرش قطعنامه را زیر سوال می‌بردند و حرف‌های نادرستی می‌زنند ولی رهبری صراحتا اعلام کردند همان‌قدر که در جنگ تدبیر وجود داشت، پذیرش قطعنامه هم تدبیر وجود داشت.»

*روحانی منافع ایران را تشخیص می‌دهد
او یادآور شد: «صحبت‌های رییس‌جمهوری هم در راستای صلح و جنگ براساس منافع جامعه و براساس مصالح و منافع کشور است. روحانی براساس مصالح در مقطعی برجام را به نتیجه رساند و مذاکره کرد و در مقطعی هم در قبال زیاده خواهی دیگر وارد مذاکره نشد و مذاکره را نپذیرفت بنابراین نباید به بهانه‌های مختلف اقدام به تخطئه او کرد.»
این فعال سیاسی اصلاح‌طلب همچنین با اشاره به عواقب تشدید توهین‌ها به حسن روحانی، اظهار کرد: «نباید رییس‌جمهوری یک کشور را که مسئول دفاع از منافع ملی و مردم است، زیرسوال برد که چرا از موضوعی صحبت کرده که مثلا بحث صلح در آن مطرح شده است.»
نماینده ادوار مجلس خاطرنشان کرد: «رییس‌جمهوری مقامی است که با رأی مردم انتخاب شده و از حقوق آنان دفاع می‌کند. رییس‌جمهوری نماینده عالی مردم است که رای قاطع اکثریت مردم را دارد بنابراین هیچ فردی نمی‌تواند او را زیر سوال ببرد. این افراد یک هزارم روحانی رای ندارند، آن وقت می‌خواهند او را محاکمه کنند. ریس‌جمهوری منافع کشور را بیش از هرکسی تشخیص می‌دهد.»

استفاده از خبر با ذکر منبع بلامانع است

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است -
آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد -

پایگاه خبری، تحلیلی وطن آزاد