گروه ورزشی- رها معیری
در دو دهه اخیر هیچ بازیکن فوتبالی در میان طرفداران استقلال به اندازه فرهاد مجیدی محبوب نبوده است، اما تنها کسی که میتواند تیشه به دست بگیرد و به ریشه محبوبیت هفت مقدس بزنید، فقط خود مجیدی با تصمیماتش است.
در روزهای اخیر حواشی بسیاری در رابطه با گرفتن ارز دولتی برای خرید گندم، توسط فرهاد مجیدی، کاپیتان و مربی سابق آبیهای پایتخت ایجاد شده و این موضوع میتواند باعث کاهش محبوبیت او در میان نیمی از طرفداران فوتبال در ایران شود. طبق گفتههای نماینده قم و عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی «حراست صمت به او اعلام کرده با نام فرهاد مجیدی برای ۹ شرکت، ثبت تقاضای ارز دولتی صورت گرفته است.» احمد امیرآبادی فراهانی در ادامه صحبتهایش به این موضوع نیز اشاره کرد که «البته مجیدی مالک آن شرکتها نیست» اما او اذعان داشته: «شخصی که درخواست تقاضای تحویل ارز دولتی را از مجیدی دریافت کرده با بنده تماس گرفت و درخواست کرد که کوتاه بیایم. یکی از نمایندگان پیشین مجلس نیز تماس گرفت و گفت که مجیدی درخواست دارد تا با من ملاقات کند و مدعی است که ارز دولتی نگرفته است.»
در این بین مجیدی با انتشار استوری در اینستاگرام به این موضوع واکنش نشان داد و مدعی شد که این صحبتهای نماینده قم کذب است و از امیر آبادی فراهانی شکایت میکند، او همچنین هرگونه فعالیت اقتصادی و داشتن شرکت در ایران را رد کرده است. البته همه میدانند که مجیدی فعالیتهای اقتصادیاش را در کشور امارات انجام میدهد و به واسطه حمایت شیوخ عرب و معتبر در امارات، نیازی به ارز دولتی ندارد. حتی چندی پیش اخباری از او در رسانهها منتشر شد که مجیدی در دبی شهرک سازی میکند.
*حواشی سیاسی محبوب آبیها
ادعای نماینده مجلس مبنی بر اختصاص ارز دولتی به ۹ شرکت آن هم در روزهایی که کشور امکان تهیه ارز برای خرید دارو و اقلام ضروری مردم را ندارد، در حالی مطرح میشود که اگر حواشی دستگیری مجیدی توسط پلیس راهور و انتشار فیلم دستگیری او در اینستاگرام و البته عذرخواهیاش را پای موضوعات سیاسی نگذاریم، قبلا نیز ادعاهایی درباره روابط او با چهرههای سیاسی، توسط عبدالرضا داوری، مشاور محمود احمدینژاد مطرح شده بود در این ارتباط که در طول دوره ریاست جمهوری احمدی نژاد، مجیدی و رئیس جمهور سابق جلسات زیادی با یکدیگر داشتند. موضوعی که مجیدی واکنشی به آن نشان نداد.
*محبوب همیشگی خلیل زاده و مغضوب سعادتمند
ناگفته نماند صحبتهای نماینده مجلس و افشاگری وی علیه مجیدی، درست در زمانی مطرح شد که مدیرعامل سابق و عضو هیات مدیره فعلی استقلال جلوی چشمان میلیونها نفر در برنامه فوتبال برتر از خجالت هم درآمدند و پای مجیدی به صحبتها یا بهتر بگوییم دعوایشان باز شد. اختلاف میان احمد سعادتمند (مدیرعامل سابق استقلال) و مجیدی سابقه چند ماهه دارد و زمانیکه دو هفته به پایان لیگ نوزدهم زمان باقی مانده بود و مجیدی به همراه تیمش (استقلال) برای کسب عنوان دومی لیگ و قهرمانی در جام حذفی تلاش میکردند، سعادتمند مدیرعامل وقت استقلال مذاکرهاش را با استراماچونی برای بازگشت به استقلال رسانهای کرد و همین امر موجب شکرآب شدن رابطه او با سرمربی تیم شد. اوج این درگیری آنها، بازهم در برنامه فوتبال برتر، سه روز قبل از برگزاری بازی فینال جام حذفی رخ داد و زمانیکه سعادتمند با صراحت پاسخ سوال محمد میثاقی، مجری برنامه مبنی بر تایید مذاکره با استراماچونی را داد، مجیدی همزمان با یکی از خبرگزاریها مصاحبه کرد و گفت: «بعد از فینال جام حذفی از مربیگیری استقلال استعفا میدهد و آقایان (خطاب به احمد سعادتمند) به فکر مربی جدید برای فصل آینده باشند.» اختلافی که در نهایت منجر به بروز حواشی و باخت تیم استقلال در فینال جام حذفی مقابل تراکتور شد و دودش مستقیم به چشم هواداران رفت. روز بعد از باخت استقلال در فینال جام حذفی، مجیدی در شرایطی که تیم استقلال باید در ادامه لیگ قهرمانان آسیا حاضر میشد، قبول نکرد بهخاطر هواداران روی نیمکت استقلال بنشیند و مجید نامجو مطلق، دستیار مجیدی، هدایت استقلال را برعهده گرفت و تیم بزرگ پایتخت با قبول شکست مقابل پاختاکور، وداع غمانگیزی با این جام داشت و حالا رقیب سنتی استقلال، یعنی پرسپولیس باید یک ماه دیگر دیدار فینال آسیا را برگزار کند. به باور هواداران درست یا غلط تصمیم مجیدی برای ترک استقلال آن هم در زمانیکه هیچ مربی حاضر نبود روی نیمکت این تیم در لیگ قهرمانان باشگاههای آسیا بنشیند، فقط به ضرر استقلال تمام شد، حتی آن روزها نام هومن افاضلی به عنوان سرمربی موقت استقلال شنیده میشد. اما در طی سالهای اخیر این تنها تصمیم احساسی مجیدی برای ترک استقلال نبوده و او همواره با تصمیمات عجولانه و خداحافظیهای زودهنگامش در زمانهایی که استقلال بیش از هر زمان دیگری به او احتیاج داشته، متضرر شده است.
*ترک استقلال در سه مقطع و به یک شکل
مجیدی حدود ۱۰ سال و چهار دوره در تیم محبوبش استقال بازی و تقریبا سه مرتبه با تصمیمات احساسی این باشگاه را ترک کرده است. در سال ۱۳۷۶ و زمانیکه فتح الله زاده مدیرعامل استقلال شد، فرهاد مجیدی جوان از تیم بهمن به استقلال منتقل شد و کمتر از دو سال از حضور او در استقلال نگذشته بود که با موج انتقال بازیکنان استقلال به تیمهای آلمان (بایر لورکوزن) و اتریش (راپید وین) که فتح الله زاده به راه انداخته بود، به تیم راپیدوین پیوست. یک سال بعد، در سال ۷۹ او لیگ اتریش را ترک و مجددا به استقلال بازگشت و یک سال برای آبی پوشان بازی کرد و در حالیکه هواداران از عملکردش راضی بودند و در خط حمله استقلال گلهای مهمی را به ثمر رساند، اینبار راهی لیگ امارات شد و به الوصل امارات پیوست. دیگر تیمهای اماراتی همچون العین، الاهلی و النصر مقاصد مجیدی بودند و در سال ۱۳۸۶ مجددا به تیم محبوبش استقلال بازگشت. وی در طول مدت ۶ فصل حضور و در ۱۳۸ بازی در خط حمله استقلال ۴۶ گل به ثمر رسانید، اما در یک تصمیم ناگهانی و به بهانه تنهایی دخترش در امارات که هیچوقت طرفداران استقلال این ادعا را باور نکردند، استقلال را ترک کرد و در پایان نیم فصل ۹۱–۹۰ لیگ ایران با قراردادی چهارماهه به تیم الغرافه قطر پیوست. پرویز مظلومی (سرمربی وقت استقلال) ناکامی تیمش را در پایان آن فصل به گردن مجیدی انداخت و معتقد بود که اگر فرهاد از تیم جدا نمیشد استقلال قهرمان لیگ میشد.
مجیدی پس از انجام ۲۲ بازی و زدن هفت گل برای الغرافه و در شرایطی که در انتظار پیشنهاد استقلال برای جذبش بود، اما امیر قلعه نوعی (سرمربی وقت استقلال) قبول نمیکرد که مجیدی را در پازل تاکتیکی تیمش بگنجاند و استقلال از خرید مجیدی انصراف داد. اسطوره آبیها در مهر سال ۹۱ با انتشار نامهای، از دنیای فوتبال خداحافظی کرد، اما پیشنهادهای زیادی از لیگ ایران داشت که یکی از آن پیشنهادات توسط پرسپولیس به اسطوره آبیها داده شد که مجیدی قبول نکرد. اما طولی نکشید که قلعه نوعی تسلیم فشارهای رسانهای و هواداران شد و در آذر ۱۳۹۱ با قراردادی یک و نیم ساله و در حالیکه او از دنیای فوتبال خداحافظی کرده بود به استقلال پیوست. در آن فصل مجیدی در ۲۱ بازی برای استقلال هفت گل به ثمر رساند و در شرایطی که حدود هشت بازی به پایان فصل باقی مانده بود، در روز هفتم آبان ۹۲ و درحالیکه اخباری در رابطه با خداحافظیاش در پایان فصل به گوش میرسید در دقیقه ۸۸ بازی مقابل مس کرمان، بعد از تعویض با نیکبخت واحدی و در حالیکه حدود هشت هزار تماشاگر در استادیوم آزادی بودند در میان بهت و حیرت همه آنها و میلیونها تماشاگر در تلویزیون، چهارگوشه زمین را بوسید و برای همیشه از فوتبال خداحافظی کرد. پس از خداحافظی مجیدی از دنیای فوتبال، امیر قلعه نوعی تا پایان آن فصل لیگ، هر بار نبود مجیدی در خط حمله استقلال را بهانه میکرد که به تیمش ضربه زده است، اما صاحب پیراهن هفت مقدس آبیها معتقد بود که باید در اوج خداحافظی میکرد.
*دوران مربیگری
مجیدی شش سال بعد در قامت مربی به استقلال آمد و بازهم از حاشیهها دور نبود. در لیگ هیجدهم مجیدی به عنوان کمک مربی وینفرد شفر انتخاب شد، اما وقتی شفر چند هفته مانده به پایان لیگ از استقلال اخراج شد، مجیدی در چند مسابقه هدایت استقلال را برعهده گرفت و اگر آن پاس گل مهدی قائدی در مقابل صنعت نفت آبادان توسط داور به اشتباه اوت گرفته نمیشد، تیم مجیدی شانس کسب عنوان قهرمانی را داشت. بههر حال باز هم مجیدی از استقلال جدا شد و حتی پیشنهاد کمک مربیگری استراماچونی را نپذیرفت. اما وقتی مربی محبوب استقلالیها در نیم فصل لیگ نوزدهم ایران را ترک کرد و درست در زمانیکه هیات مدیره استقلال از بازگشت استراماچونی ناامید شده بودند و هیچ مربی جرات نمیکرد روی صندلی هدایت استقلال بنشیند، خلیل زاده (مدیرعامل وقت)، مجیدی را جایگزین مربی محبوب ایتالیایی کرد و بسیاری از هوادران از قبول درخواست هیات مدیره توسط مجیدی ابراز گلایه کردند. نکته جالب اینکه هر دو سرمربی آلمانی و ایتالیایی استقلال بر این باور بودند که در دوران مربیگریشان در این تیم با مجیدی برای جایگزینی آنها بر روی نیمکت آبیها از سوی مدیرعامل صحبت شده و مجیدی پیشنهاد آنها را پذیرفته است.
استفاده از خبر با ذکر منبع بلامانع است