شما اینجا هستید

بین الملل » خشم جهان اسلام نسبت به امانوئل مکرون

گروه بین الملل – ملیکا کلهر

پس از  اظهارات موهن رئیس جمهور فرانسه در مورد پیامبر اکرم (ص)، خشم مسلمانان در سراسر جهان نسبت به وی برانگیخته و با اعتراضاتی از جمله درخواست تحریم محصولات فرانسوی روبرو شد.
صحبت‌های «امانوئل مکرون» واکنش های مختلفی در کشورهای جهان اسلام با فرهنگ، مذهب، سیستم سیاسی و سطوح مختلف اقتصادی، در پی داشت.
شروع تنش ها از ماه سپتامبر (شهریور)  بود که مجله طنز فرانسوی «شارلی ابدو» کاریکاتورهای پیامبر اکرم (ص) را در آستانه محاکمه ۱۴ نفر که متهم به دست داشتن در حمله تروریستی علیه دفاتر ان نشریه در سال ۲۰۱۵ میلادی بودند، چاپ کرد.
مکرون در اوایل ماه جاری میلادی اعلام کرد که تصمیم خود را برای مبارزه با “تروریسم اسلام گرا” گرفته است. او در این سخنرانی، ایمان را به عنوان یکی از “عوامل ایجاد بحران در سراسر جهان” توصیف کرد که موجب اعتراض برخی رهبران و مفسران مذهبی شد.
دو هفته بعد یک معلم فرانسوی به نام «ساموئل پاتی» به دلیل نشان دادن کاریکاتورهای پیامبر اکرم (ص) در کلاس خود، در خارج از مدرسه سر بریده شد. گفته می شود که این قتل توسط یک جوان مسلمان چچنی تبار انجام شده است.
دو شهر فرانسه، یعنی «تولوز» و «مونپلیه»، به دنبال تصمیمی از طرف «کارول دلگا»، رئیس منطقه اوکسیان، در اقدامی شرم آورانه، کاریکاتورهای شارلی ابدو از پیامبر اسلام را بر روی دیوار ساختمان های شورای منطقه به عنوان نمادی از سرپیچی و دفاع از سکولاریسم قرار دادند. امانوئل مکرون نیز در پاریس تاکید کرد که «این کاریکاتورها را رها نخواهد کرد.»
شارلی ابدو پس از واکنش شدید رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه، با قرار دادن یک کاریکاتور و به تمسخر گرفتن وی در صفحه اول نسخه خود که سه شنبه شب به صورت آنلاین منتشر شد، زمینه‌ی شدت گرفتن تنش ها با ترکیه را فراهم کرد. دستیار ارشد مطبوعاتی اردوغان در توئیتر خود نوشت: «ما تلاش نفرت انگیز این نشریه برای گسترش نژادپرستی و نفرت پراکنی فرهنگی علیه ترکیه را محکوم می کنیم.»

در اعتراضات در روز سه شنبه در پایتخت بنگلادش پلیس تخمین زد حدود ۴۰ هزار نفر در این تظاهرات سازمان یافته توسط بزرگترین حزب اسلام گرای این کشور شرکت داشتند.
احمد عبدالقویوم، یکی از رهبران حزب که مردم را خطاب قرار داده و مکرون را شیطان پرست خوانده بود، به گاردین گفت: «کشیدن تصویر صورت پیامبر (ص) ممنوع است و آنها چه کردند؟ نه تنها ایشان را ترسیم، بلکه به طرز ننگینی هم به تصویر کشیدند و مکرون آن را بر روی یک ساختمان چند طبقه با حفاظت پلیس قرار داد. این بسیار توهین آمیز، آسیب رسان و غیرقابل قبول است.»
رئیس جمهور فرانسه از این اظهار نظر خود به عنوان حق آزادی بیان نام می‌ برد در حالی که آزادی بیان به معنای بی احترامی به سایر اعتقادات مذهبی نیست. اظهارات مکرون در اردن نیز بازتاب بسیار داشته و مردم تصاویر پروفایل رسانه های اجتماعی خود را به  «احترام به پیامبر اسلام» تغییر داده اند.
جمهوری اسلامی ایران نیز روز سه شنبه دیپلمات ارشد فرانسه در این کشور را در اعتراض به «مواضع ضد اسلامی» مکرون احضار کرد و  روزنامه‌ها و مجلات مختلف ایرانی، رهبر فرانسه را به عنوان یک شیطان و تروریست، سوژه کاریکاتورهای خود قرار دادند.
محمدرضا وحیدزاده، یک پژوهشگر ساکن ایران به گاردین گفت که حمایت مکرون از کاریکاتورها ریاکارانه است. او با اشاره به انتقاد رئیس جمهور فرانسه در سال ۲۰۱۹ از رئیس جمهور برزیل، جائر بولسونارو، به دلیل تأیید اظهارات رسانه های اجتماعی در انتقاد از همسر مکرون، اظهار داشت: «مکرون در یک کنفرانس مطبوعاتی گفت که بولسونارو حق توهین به همسر او را ندارد و او اصلاً لیاقت ریاست جمهوری ندارد. اما به خود و دیگران در غرب اجازه‌ی توهین به پیامبری را می دهد که مورد احترام نزدیک به دو میلیارد نفر در سراسر جهان است.»

 

پایگاه خبری The Guardian

 

استفاده از خبر با ذکر منبع بلامانع است

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است -
آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد -

پایگاه خبری، تحلیلی وطن آزاد