گروه بین الملل – معصومه ستاریان
گزارش ها حاکی از آن است پلیس هند برای جلوگیری از گسترش راهپیمایی های اعتراضی به مرکز شهر، در مقابل کشاورزان از گاز اشک آور و آب در حومه دهلی نو استفاده کرده است.
کشاورزان معترض هندی روز جمعه در جریان یک راهپیمایی علیه قوانین جدید با پلیس این کشور درگیر شدند. درگیرى ها بر سر قوانینى است که کشاورزان را ملزم میکند تا مستقیماً محصولات خود را به خریداران خصوصی بفروشند و با شرکت های خصوصی قرارداد ببندند. آنها معتقدند که با قانون اصلاحات جدید ناچارند که شرکتهای خصوصی را در فروش محصول خود خود شریک کنند.
تصاویر تلویزیونی نشان می دهد که هزاران معترض با فشار به موانع پلیس هجوم می آورند و با اهتزاز پرچم به سمت پلیس سنگ پرتاب کرده و در حال حرکت به سمت پایتخت هستند.
یکی از کشاورزان معترض به نام سوکرامپال دایانا به خبرنگاران گفت که پلیس سعی کرده تا آنها را با زور و سد معبر و آب پاش متوقف کند، اما کشاورزان تصمیم گرفته اند که پیشروی خود را ادامه دهند تا مطمئن شوند دولت به صدای میلیون ها کشاورز گوش می دهد.
متروی دهلی نو در پستی در توییتر خود گفت؛ خدمات قطار حومه ای به دهلی نو متوقف شد و تلاش برای جلوگیری از سوار شدن معترضین به قطار ادامه دارد.
این درگیری ها زمانی به وقوع پیوست که پلیس هاریانا، ایالت همسایه دهلی نو، تحت کنترل حزب «بهاراتیا جاناتا» نخست وزیر نارندرا مودی، از گاز اشک آور و شلیک آب برای پراکنده کردن کشاورزانی که سعی در حرکت به سمت پایتخت داشتند، استفاده کرد.
کشاورزان که بیشتر آنها از ایالت شمالی پنجاب بودند، توانستند از محاصره پلیس عبور کنند و روز پنجشنبه به سمت مرز دهلی نو حرکت کردند، اما اجازه ورود به پایتخت را ندارند. این یکى از بزرگترین حرکت ها و جنبش های راه افتاده در هند است.
بسیاری از تشکل های کشاورزان و اتحادیه های کارگری با قانون هاى جدید مخالفت می کنند و می گویند این قانون باعث می شود تولیدکنندگان کوچک قدرت چانه زنی کمی داشته باشند.
حزب حاکم، حزب مخالف کنگره (BJP) که ایالت پنجاب را اداره می کند، به گمراه کردن کشاورزان متهم کرده است.
«نارندرا سینگ تومار» وزیر کشاورزی به ANI (وابسته به رویترز) گفت که وی پیش از این رهبران جنبش را برای گفتگو در هفته آینده دعوت کرده بود.
کشاورزان در چندین منطقه هند، به ویژه در ایالت پنجاب و ایالت ماهاراشترا، در دهه های اخیر با خشکسالی، برداشت محصول ناموفق و بدهی دست به گریبان بوده اند.
براساس اطلاعات دولت، ۱۰ هزار و ۲۸۱ کشاورز و کارگر مزرعه در سال ۲۰۱۹ به دلیل همین، خودکشی کرده اند.
سایت خبری- الجزیره
استفاده از خبر با ذکر منبع بلامانع است