گروه اقتصادی- فاطمه فلاحزاده
میرهادی رهگشا، کارشناس اقتصادی دربررسی کاهش قدرت خرید مردم به «وطنروز» گفت: «در سالهای اخیر، کشور با تورمهای بسیار بالا مواجه بوده که بخش زیادی از آن ریشه در نظام بانکی دارد چرا که نتوانست به درستی خلق پول را مدیریت کند.»
وی افزود: «عدم مدیریت خلق پول موجب افزایش نرخ تورم و نقدینگی در سطح جامعه میشود. به موجب تورم بالا، سرمایه به بخش تولید هدایت نمیشود و در نتیجه مشکلات متعدد معیشتی پدیدار میشود.»
رهگشا تصریح کرد: «درحال حاضر به موجب افزایش نقدینگی، قیمت کالاهای اساسی افزایش یافته و همین امر سبب کاهش قدرت خرید مردم و بازماندن آنها از دسترسی به کالاهای اساسیشان شده است.»
این کارشناس اقتصادی همچنین خاطرنشان کرد: «افزایش قیمتها در حالی رخ داده که تغییری در حقوقها ایجاد نشده است. در چنین شرایطی مردم تنها درصدد تحقق نیازهای اولیه خود همچون اجاره خانه و تهیه حداقلی کالاهای اساسی خود هستند.»
*دستمزد خانوارها با نرخ تورم مطابقت ندارد
او یادآور شد: «درحال حاضر دستمزد خانوارها قادر به هممسیری با نرخ تورم نیست و نتیجه این امر، کاهش قدرت خرید مردم و کالاهای اساسی خواهد بود. با ادامه یافتن نرخ بالای تورم و گسترش نقدینگی، کالاهای اساسی اقشار متوسط و رو به پایین جامعه، روز به روز کاهش خواهد یافت.»
رهگشا اظهارکرد: «در سایر کشورهای دنیا به ویژه در دوران گسترش ویروس کرونا، دولت درصدد حمایت از اقشار کم درآمد و متوسط جامعه برآمد. این حمایت گاه در یارانههای حمایتی و گاه در بیمههای مختلف اعمال شد که متاسفانه در کشور ما این اتفاق رخ نداد. درحال حاضر، دولت میبایست با یارانههای حمایتی، اختصاص بیمهکاری و تسهیلات در بیمه تامین اجتماعی درصدد حمایت از مردم باشد.»
این کارشناس اقتصادی در پایان گفتوگو بیان کرد: «علیرغم آنکه در تمام دنیا مالیات بر درآمدهای کلان به اقشار متوسط و رو به پایین جامعه اختصاص مییابد، اما در ایران این نوع مالیات حتی اخذ نمیشود. آنچه که امروز به عنوان یک راهبرد اساسی و حمایتی از مردم تلقی میشود، اخذ مالیات از درآمدهای کلان و اختصاص آن به بخش متوسط و رو به پایین جامعه است تا درچنین شرایطی از تامین نیازهای حداقلی خود بازنمانند.»
استفاده از خبر با ذکر منبع بلامانع است