به گزارش «وطن روز» به نقل از ایسنا، وزیر خارجه آمریکا با رئیس دفتر سیاسی طالبان و رئیس این گروه در مذاکرات با دولت افغانستان در دوحه دیدار کرد.
محمد نعیم، سخنگوی این گروه در توییتی نوشت: مایک پامپئو، وزیر خارجه آمریکا و تیمش با ملا عبدالغنی برادر ، معاون سیاسی و رئیس دفتر سیاسی طالبان در دوحه و شیخ مولوی عبدالکریم، رئیس هیات مذاکره کننده با دولت افغانستان دیدار کرد.
وی افزود دو طرف درباره معاهده صلح میان آمریکا و طالبان و مذاکرات درون افغانی تبادل نظر کردند.
پامپئو همچنین با سادات منصور نادری، وزیر امور صلح افغانستان گفتگو کرده است.
کیل براون، معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا با تایید این دیدارها گفت: پامپئو خواستار کاهش جدی خشونتها و مذاکره درباره نقشه راه سیاسی و آتش بس جامع شد و بر انتظار مردم افغانستان و استحقاق آنها برای زندگی در صلح و امنیت پس از ۴۰ سال جنگ و خونریزی تاکید کرد.
دیدارهای وزیر خارجه ایالات متحده با دو طرف به صورت جداگانه انجام شد. مذاکرات مایک پمپئو با نمایندگان طالبان و دولت افغانستان بدون انتشار گزارشی مبنی بر پیشرفت در روند گفتگوها پایان یافت. با این حال عبدالله عبدالله، رئیس هیات مذاکره کننده از سوی دولت افغانستان گفت که دو طرف به خروج از بن بست کنونی در روند گفتگوها بسیار نزدیک بودند.
دیدار پامپئو با نمایندگان دولت افغانستان و طالبان همزمان با انفجارهای مرگبار کابل انجام شد. دستکم ۸ نفر در این حملات کشته شدهاند. گروه داعش مسئولیت این حمله را برعهده گرفت اما مقامات دولت افغانستان انگشت اتهام را به سوی گروه طالبان نشانه گرفتند.
پیش از این وزارت دفاع آمریکا اعلام کرده بود که تا نیمه ژانویه سال آینده میلادی تعداد نیروهای خود در افغانستان را به ۲ هزار و ۵۰۰ نفر کاهش خواهد داد. بر اساس توافق طالبان و آمریکا که در ماه فوریه در دوحه قطر امضا شد، قرار است ایالات متحده تا نیمه سال ۲۰۲۱ میلادی نیروهای خود را به صورت کامل از افغانستان خارج کند.
با این وجود پس از شکست دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری، واشنگتن برنامه خروج نیروهای خود را سرعت بخشید.
رئیس جمهوری آمریکا بارها وعده داده بود که به «جنگهای بیپایان» این کشور در سراسر جهان، از جمله افغانستان پایان دهد. جو بایدن، رئیس جمهوری منتخب آمریکا نیز بر این باور است که باید به جنگ در افغانستان پایان داد.
وزیر خارجه آمریکا در حال حاضر برای دیدار با مقامات ۷ کشور به اروپا و خاورمیانه سفر کرده است، این در حالیست که با پیروزی جو بایدن در انتخابات ایالات متحده، دونالد ترامپ هفتههای آخر ریاست جمهوری خود را سپری میکند.
آمریکا از سال ۲۰۰۱ میلادی و در پی حملات ۱۱ سپتامبر در افغانستان حضور نظامی دارد. جنگ افغانستان، طولانیترین حضور نیروهای آمریکایی در خارج از خاک این کشور است.
مایک پامپئو روز شنبه در دوحه علاوه بر دیدار با نمایندگان طالبان و دولت افغانستان با شیخ تمیم بن حمد آل ثانی، امیر قطر نیز ملاقات کرد.