شما اینجا هستید

تحلیل خبری » دیروز قهرمان جهان، امروز دستفروش خیابان

گروه ورزشی- رها معیری

انتشار فیلمی از دستفروشی حسن مدهنی، قهرمان کشتی فرنگی جهان و فنی‌ترین کشتی‌گیر مسابقات جوانان جهان بازتاب فراوانی داشته است.
فرنگی کار وزن ۵۸ کیلوگرم ایران که مدال طلای مسابقات جوانان جهان را در سال ۲۰۱۷  به گردن انداخته بود و فدراسیون جهانی کشتی fila او را جز یکی از استعدادهای برتر این رشته قلمداد می‌کرد، چند روز پیش با انتشار ویدئویی در فضای مجازی از دستفروشی در کنار خیابان‌های اندیمشک به علت وضعیت خراب مالی خبرداد. مدهنی در این فیلم که چند جعبه و گونی میوه در پشت سرش بود و در پارک قرار داشت، می‌گفت که  مامورین شهرداری اندیمشک به او اجازه بساط گستری در کنار خیابان را نمی‌دهد. او همچنین معتقد است که در شان یک ورزشکار قهرمان جهان نیست که بیاید دستفروشی کند و دائم بساط او را از کنار خیابان جمع کنند. مدهنی، زمانی توانست نظر کارشناسان کشتی جهان را به خود جلب کند که در در سال ۲۰۱۷ در مسابقات پنج وزن نخست کشتی فرنگی نوجوانان جهان که در شهر آتن برگزار می‌شد، حریف هندی خود را با نتیجه ۱۴ بر ۳ شکست داد و مدال طلای جهان را به گردن آویخت، او در این مسابقات توانسته بود کشتی گیران کشور‌های جمهوری چک و بلغارستان ژاپن را هم شکست بدهد.

*پرسش‌های بزرگ از وزارت ورزش
حال بسیاری با انتشار این پست در فضای مجازی چند سوال مهم از وزارت ورزشی دارند که در ماه چندین میلیارد تومان صرف هزینه دو تیم سرخ‌آبی پایتخت می‌کند و فدراسیون کشتی دارند که یک جوان ۱۷ ساله چه کاری باید برای کشورش انجام دهد بالاتر از کسب عنوان قهرمانی جهان و فنی‌ترین کشتی‌گیر دنیا، که از او حمایت شود؟ وقتی یک جوان هزینه خانواده بردوش دارد، باید برای تامین معیشت خود چه کاری انجام دهد؟‌ چرا او حتی در زادگاهش و از سوی مدیرانی که در لحظه قهرمانی، مدهنی را افتخار شهر می‌دانستند و عکس یادگاری می‌گرفتند، حق دستفروشی هم ندارد و بساطش را شهرداری به هم می‌ریزد؟ چرا جوانی که قهرمانان جوانان جهان شده و باید تحت حمایت و پوشش وزارتخانه ورزش و فدراسیون کشتی جمهوری اسلامی ایران قرار بگیرد تا بتواند موفقیت‌هایش را در رده‌های جوانان و بزرگسالان تکرار کند و پرچم ایران را در آوردگاه‌های جهانی به اهتزاز در آورد، با این وضعیت غم انگیز به دنبال روزی حلال در کنار خیابان‌ها باشد و حتی با تحقیر و خجالت در یک ویدئو بگوید که من حق فروختن این اجناس را هم ندارم؟
قطعا پاسخ به این سوالات بازهم سکوت یا نهایتا یک سکه نیم بهار آزادی برای گرفتن عکس سلفی است و دوباره مدهنی‌ها فراموش می‌شوند. هر چند که مسئولین ورزش کشور هنوز واکنشی به این ویدئو در چند روز گذشته نشان نداده‌اند.

*نامه فدراسیون کشتی به کمیته المپیک
تنها واکنش، نوشتن نامه ازسوی فدراسیون کشتی برای حل مشکل محسن مدهنی به کمیته ملی المپیک بوده است. محمدابراهیم امامی، سخنگوی فدراسیون کشتی گفته است: آقای مدهنی گفت در دور رفت لیگ برتر کشتی فرنگی با تیم شهدای قم به میدان رفتم و قرار است در دور برگشت هم با یک تیم دیگر در لیگ حضور داشته باشم. پس از پایان لیگ پیگیر کار او خواهیم شد. فدراسیون کشتی  محدودیت‌هایی (مالی) دارد و تا حد توان خود قادر به کمک به قهرمانان این رشته است، ولی از نظر جایگاه سازمانی هرگونه رایزنی و تلاش با مسئولان کشوری و استانی در مورد رفع مشکلات کشتی گیران را انجام می‌دهد. امامی در پایان خاطرنشان کرد: رئیس فدراسیون کشتی در بازدیدهای استانی که تاکنون داشته، پیگیر مشکلات شغلی قهرمانان استان بوده و با استانداری و شهرداری مناطق مربوطه رایزنی های لازم را نموده و آن ها نیز قول همکاری و مساعدت داده‌اند.

*مهاجرت همشهری مدهنی
نکته جالب درباره همشهری مدهنی، اقدام «محمد رشنو» ستاره نوجوانان، جوانان و بزرگسالان جودوی ایران با شش- هفت مدال آسیایی بود که چندی پیش مدال‌هایش را در اینستاگرام برای خرید لباس جودو حراج کرد و گفت که پول ندارم. حالا او پناهندگی کشور هلند را دارد. در آن زمان چقدر به او توهین شد که رشنو وطن فروش است! حالا رشنو با ادامه ورزش قهرمانی شانس کسب مدال در مسابقات المپیک ۲۰۲۱  را دارد.

*قهرمانانی که دستفروشی می‌کنند
این بار اول نیست که استعدادهای بزرگ ورزش کشور برای تامین معیشت و کسب روزی حلال اقدام به دستفروشی و مسافرکشی با خودرو و موتور سیکلت می‌کنند. در سال‌های گذشته محمد‌رضا تخشا، کاپیتان اسبق تیم ملی فوتسال جانبازان و معلولان ایران، آتوسا عباسی قهرمان سابق دوچرخه‌سواری زنان  که ده‌ها مدال آسیایی و حتی جهانی دارد، امید ستایش پور از قهرمانان رشته پاور لیفتینگ که مدال های زیادی را از بازی های کشوری و آسیایی در کارنامه خود دارد، مجتبی مرادی کشتی گیر افتخار آفرین کشورمان و دارنده عنوان های قهرمانی در مسابقات جهانی ترکیه و مجارستان، به دلیل فقر مالی به سمبوسه فروشی روی آورده است، محمد یوسف رئیسی، ﻣﺮﺑﯽ سابق ﺗﯿﻢ ﻣﻠﯽ ﮐﺮﯾﮑﺖ نوجوانان، فرشاد درکه، برترین رزمی کار جهان در سال ۲۰۱۲، سجاد پیرآقا یارچمن دارنده مدال نقره پرتاب دیسک رشته دو و میدانی المپیک ناشنوایان ۲۰۱۳ بلغارستان و ده‌ها چهره دیگر در کنار خیابان دستفروشی کرده‌اند.
هیچ‌کس مسئولیت استعد‌اد‌‌‌یابی و استفاد‌‌ه از نخبه‌ها را بر عهد‌‌ه نمی‌گیرد.‌‌ د‌‌ر سوی د‌یگر شهرد‌اری شد‌ه عامل نگرانی این مربیان و این ورزشکاران که هر جای د‌یگر بود‌ند‌ آنها را روی د‌ست می‌برد‌ند‌ تا استعد‌اد‌ کشف کنند‌ و ورزشکار به جامعه بد‌هند‌، اما این مرد‌ان امروز د‌ست فروشی می‌کنند‌ و هر روز هم نگران  ماموران شهرد‌اری‌ که بساط آنها را مانند مدهنی برهم بزنند.

استفاده از خبر با ذکر منبع بلامانع است

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است -
آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد -

پایگاه خبری، تحلیلی وطن آزاد