گروه بین الملل- معصومه ستاریان
آمارهای جدید منتشر شده در آمریکا نشان میدهد که تا کنون بیش از ۸۵ میلیون آمریکایی در انتخابات زودهنگام ریاست جمهوری این کشور شرکت کردهاند. اشتیاق دموکراتها برای شکست ترامپ و تغییر شیوه رأیگیری به دلیل همهگیری کرونا، میتواند از دلایل عمده این مسئله باشد.
آمارهای «پروژه انتخابات آمریکا» در دانشگاه فلوریدا حاکی از آن است که تاکنون بیش از ۸۵ میلیون آمریکایی در انتخابات «پستی» و زودهنگام ریاست جمهوری شرکت کردهاند که از میان آنها ۹ میلیون نفر از ایالت تگزاس، دومین ایالت پرجمعیت آمریکا هستند. این بالاترین نرخ مشارکت در انتخابات آمریکا طی یک قرن اخیر است. میزان مشارکت مردم آمریکا در انتخابات ریاست جمهوری سال جاری میلادی تا کنون بیش از ۶۰ درصد بالاتر از کل مشارکت در انتخابات پیشین در سال ۲۰۱۶ میلادی بوده است.
مایکل مک دونالد رئیس پروژه «انتخابات آمریکا» در این باره گفت: پیش بینی می کنیم بیش از ۱۵۰ میلیون نفر از آمریکایی های واجد شرایط در انتخابات شرکت کنند که این رقم معادل مشارکت ۶۵ درصدی خواهد بود. این بالاترین نرخ مشارکت از سال ۱۹۰۸ به شمار می رود. تعداد زیادی از مردم آمریکا ترجیح داده اند امسال با توجه به شیوع ویروس کرونا در انتخابات پستی و غیابی شرکت کنند.
اکثر نظرسنجی های انجام گرفته تا کنون نشان می دهد جو بایدن نامزد دموکرات ریاست جمهوری آمریکا نسبت به دونالد ترامپ در بیشتر ایالت ها پیشتاز است.
به نظر میرسد با وجود پاندمی، امسال شمار رایدهندگان پیش از موعد دموکراتها بیشتر از جمهوریخواهان بوده است. در حالی که جو بایدن در بسیاری از نظرسنجیها پیشتاز است و در ایالتهای کلیدی نیز مقبولیت بیشتری دارد، کمپین دونالد ترامپ به حضور هواداران وی در روز انتخابات (سوم نوامبر) امید بسته است.
نامزد پیروز انتخابات ریاست جمهوری آمریکا کسی است که ۲۷۰ رای الکترال را بهدست بیاورد. این به معنای برنده شدن در رایگیری ملی نیست، بلکه باید در هر ایالت بهصورت جداگانه هم برنده شود و آرای الکترال آن ایالت را از آن خود کند. آرای الکترال نیز به نسبت جمعیت هر ایالت متفاوت است. تمام آرای الکترال هر ایالت به نامزدی داده میشود که در آن ایالت برنده انتخابات شده باشد.
کارشناسان انتخاباتی هنوز در حال تلاش برای تعیین گستردگی آرا هستند تا تخمین بزنند این مقدار از حضور مردم در انتخابات زودهنگام به سود کدام یک از دو حزب اصلی است.
کارزار انتخاباتی بایدن در هفته گذشته در شرایطی برنامه خود را در منطقهای از جورجیا اجرا کرد که در سراسر منطقه نشانههایی از پرچم و کارزار انتخاباتی ترامپ دیده میشد و این امر باعث ترس دوباره دموکراتها شده که آیا آنها دوباره قدم در راهی گذاشتهاند که پیشتر در سال ۲۰۱۶ برای آنها رخ داده بود.
پایگاه خبری رویترز
استفاده از خبر با ذکر منبع بلامانع است