شما اینجا هستید

تحلیل خبری » زبان سرخ و قلب آبی وریا

گروه ورزشی- وحید استرون

بار دیگر کاپیتان تیم استقلال به تیم ملی فوتبال ایران دعوت نشد و با این تصمیم اسکوچیچ، این شائبه بیشتر از هر زمان دیگری قوت گرفت که آیا دفاع راست تیم ملی، سیاسی شده است؟ موضوعی که کارشناسان فوتبال و حتی سرمربی اسبق تیم ملی فوتبال از آن بی‌اطلاع‌ است.
روز جمعه و در حضور مربیان تیم ملی فوتبال ایران، استقلال با نتیجه دو بر صفر در مقابل مس رفسنجان به پیروزی رسید و گل اول این مسابقه را وریا غفوری، دفاع راست آبی پوشان به ثمر رسانید. حتی شادی گل او نیز معنا‌دار بود و دستانش را به حالت عینک مقابل چشمانش گرفت و در مقابل اسکوچیچ و وحید هاشمیان ایستاد. غفوری با این شادی می‌خواست به مربیان تیم ملی که در جایگاه ویژه نظاره‌گر بازی بودند، بگوید که عملکرد خوب او را در تیم استقلال ببینند. او در سن ۳۳ سالگی با عملکرد خوب و دوندگی بی‌امانش، نقش مهمی در بازی‌های استقلال دارد. اما چند ساعت پس از آن مسابقه لیست تیم ملی فوتبال برای بازی با بوسنی از سوی اسکوچیچ منتشر و طبق معمول چند سال گذشته وریا غفوری و در یک سال گذشته، رامین رضاییان در لیست تیم ملی در این پست نبودند. به‌جای آنها، سرمربی تیم ملی فوتبال از نجاریان (بازیکن تیم فولاد) که سابقه بازی در تیم ملی امید را دارد و صادق محرمی، دفاع تیم دیناموزاگرب، برای بازی مقابل بوسنی دعوت به‌عمل آورده است. پس از انتشار اسامی تیم ملی فوتبال، هواداران استقلال در توئیتر هشتگ #تیم_ملی_حق_ وریاست  به‌راه انداختند و  طولی نکشید که به ترند توئیتر تبدیل شد.

*فوتبال یا اظهار نظرهای سیاسی
بر کسی پوشیده نیست که همیشه زبان سرخ وریا غفوری، بلای سر سبزش بوده و او به هر نحوی با توئیت‌های جنجالی و اعتراضی به وضعیت معیشتی مردم، حرفش را بیان کرده و در این بین فدراسیون فوتبال نیز از این توئیت‌های انتقادی بی‌بهره نمانده‌اند. یکی از جنجالی‌ترین اتفاق‌هایی که شاید او را از تیم ملی دور کرد، مربوط به شهریور سال گذشته و خودسوزی سحر خدایاری، هوادار استقلال است که با گریم مردانه به استادیوم رفته بود و پس از فوتش او به دختر آبی شهرت پیدا کرد. در اولین مسابقه بعد از فوت سحر خدایاری بازیکنان استقلال با تی‌شرت مشکی، قلب آبی و عنوان «دختر آبی» به مصاف نفت مسجد سلیمان رفتند. پس از آن بازی، یکی از خبرگزاری‌ها با انتشار ویدیویی وریا غفوری را مسئول پوشیدن تی‌شرت‌هایی با نوشته دختر آبی توسط بازیکنان تیم استقلال معرفی کرد. حتی برخی از فعالان در توئیتر به او تاختند و درباره غفوری نوشتند: «بازیکنی که ۵۰۰ میلیون تومان هزینه خرید زیر زمین می‌کند و خودروی ۵ میلیارد تومانی خریده، به‌جای پرسه زدن‌های مجازی باید روی زمین خوب تمرین کند! کسی با دروغ اسطوره نمی‌شود!» این صحبت‌ها همچنان ادامه دارد و آنچه که از شواهد پیداست کاپیتان آبی‌ها هم عملکرد خوبی در میدان مسابقه دارد و هم روی زمین خوب تمرین می‌کند و این ادعا را یکی از سرمربیان اسبق تیم ملی فوتبال ایران نیز تایید می‌کند.

*او مانند فوتبالیست‌های ۲۳ سال است
سرمربی سابق تیم ملی فوتبال ایران به‌دلیل عدم دخالت در کار سرمربی فعلی تیم ملی (دراگان اسکوچیچ)، تمایلی ندارد نامی از او در این گزارش قید شود، اما در این رابطه به «وطن روز» گفت: من پیگیر دعوت نشدن وریا غفوری به تیم ملی فوتبال بودم و آقایان سن و سال وریا و همچنین  فوتبالیست‌های دیگر همچون شجاعی، دژاگه و رامین رضاییان را بهانه کنار گذاشتن آنها از تیم ملی عنوان می‌کنند. وریا در مرز ۳۴ سالگی قرار دارد و این موضوع برای عموم توجیه پذیر است که سرمربی تیم ملی می خواهد فرصت را به بازیکنان جوان و آینده‌دار برای جام جهانی ۲۰۲۲ قطر بدهد. اما واقعیت این است که ما یک سن فیزیکی داریم و یک سن بهره هوشی و به اصطلاح عقلانیت آدم، به لحاظ روانشناسی و فیزیکولوژی، طبقه بندی‌های خاصی در این رابطه وجود دارد. من سال‌ها با وریا غفوری کار کرده‌ام و به‌جرات می‌گویم که کمتر بازیکنی را دیدم که مثل او زندگی سالمی داشته باشد. وریا با وجود اینکه ۳۳ سال سن دارد، اما مانند یک جوان ۲۲ ساله فوتبال بازی می‌کند و هم رهبر قابل اعتمادی برای تیم بزرگ استقلال است و همان‌طور که در آخرین بازی این تیم دیدیم با به ثمر رساندن گل، نقش مهمی در پیروزی استقلال، مقابل مس رفسنجان داشت. او اگر فوتبالش نیز به پایان برسد هم کار دیگری ندارد و مجبور است به مربیگری در فوتبال روی بیاورد که آن هم در ایران هیچ اعتبار و پشتوانه‌ای ندارد.


وی در ادامه تصریح کرد: وقتی یک مدافع در حملات تیمش حضور پیدا می‌کند و حتی گل می‌زند، نشان می‌دهد که چقدر از نظر بدنی آماده است، ولی هیچ کس به غیر از فدارسیون فوتبال و شخص اسکوچیچ نمی‌داند که این بازیکن چرا به تیم ملی دعوت نمی‌شود. اگر شرایط سنی بازیکنان مد نظر سرمربی تیم ملی است، مطمئنا وریا نمی‌تواند با ۳۵ سال سن در تورنمت جام جهانی ۲۰۲۲ حضور داشته باشد و بازیکنانی که بالای ۳۵ سال سن دارند و در جام جهانی حضور داشتند، خیلی نادر هستند. ولی در شرایط فعلی و حتی چهار سال گذشته، حق او خورده شد. وقتی بازیکنی ۱۰۰ دقیقه راحت برای تیمش دوندگی و تیم بزرگی مانند استقلال را رهبری می‌کند، با چه منطقی سن او را ملاک عدم دعوتش به تیم ملی قرار می‌دهید؟

*نمی توانیم از فدارسیون انتقاد کنیم
سرمربی سابق تیم ملی فوتبال ایران در پاسخ به این سوال که آیا ممکن است، دلیل دعوت نشدن وریا به تیم ملی، غیر فوتبالی و مرتبط به توئیت‌ها، مصاحبه‌های تند علیه مسئولان و فدراسیون و همچنین پوشیدن پیراهن دختر آبی باشد؟ اظهار کرد: اصلا از این فدراسیون بعید نیست که اینها را ملاک قرار دهد. از ماه گذشته قانونی از فدارسیون منتشر شده که اگر کارشناس یا اهالی فوتبال در یک روزنامه غیر ورزشی از فدارسیون فوتبال انتقاد کنند و نظراتشان را بگویند، جریمه، بازخواست و حتی محروم می‌شوند و قطعا عواملی که شما به آنها اشاره کردید در تصمیم اسکوچیچ، که تابع نظرات فدراسیون فوتبال و شخص وزیر است، بی‌دلیل نیست.
به‌هرحال باید در انتظار توضیح اصلی از سوی سرمربی تیم ملی باشیم که چرا در این موقعیت مهم و کلیدی در نشست مطبوعاتی حاضر نمی‌شود تا به سوالات پاسخ لازم را بدهد. قطعا یکی از سوالات اهالی رسانه، درباره عدم دعوت وریا غفوری به تیم ملی فوتبال ایران است.

 

استفاده از خبر با ذکر منبع بلامانع است

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است -
آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد -

پایگاه خبری، تحلیلی وطن آزاد