گروه بین الملل – معصومه ستاریان
مردم آمریکا سرانجام در روز سه شنبه ۳ نوامبر (۱۳ آبان) به پای صندوق های رای رفتند تا بین «دونالد ترامپ» و «جو بایدن»، دو رقیب جمهوریخواه و دموکرات در انتخابات این دوره آمریکا، یکی را به عنوان رئیس جمهور بعدی این کشور انتخاب کنند.
در حالیکه جو بایدن، سیاستمدار دموکرات و معاون رئیس جمهور سابق آمریکا، در نظرسنجی های ملی پیشتاز بود، ترامپ با سخنرانی در ایالت های مختلف در تلاش بود تا بتواند ۲۷۰ رأی کالج انتخاباتی مورد نیاز برای رسیدن به ریاست جمهوری را بدست آورد. وی با وجود اینکه در انتخابات ۲۰۱۶ در مقابل «هیلاری کلینتون» نامزد حزب دموکرات، حدود ۳ میلیون رای مردمی را از دست داد ولی توانست با کسب اکثریت آرای کالج انتخاباتی او را شکست دهد.
گزارش ها حاکی از آن است که نتیجه قطعی انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، پس چند روز مشخص خواهد شد.
ترس از ناآرامی های احتمالی به ویژه در اطراف کاخ سفید و شهر نیویورک باعث حضور نیروهای امنیتی شده است. رای گیری در برخی از ایالت های شرقی آمریکا از صبح روز سه شنبه آغاز شد اما پایان یافتن انتخابات در ایالاتی مانند جورجیا ممکن است روزها طول بکشد.
این رأی گیری در شرایطی صورت گرفت که شیوع ویروس کرونا منجر به کشته شدن بیش از ۲۳۱ هزار نفر در ایالات متحده شده و میلیون ها نفر را بیکار کرده است. همچنین آمریکا در آستانه انتخابات، با اعتراضات سراسری به دلیل بی عدالتی نژادی علیه سیاه پوستان موقعیت متزلزلی پیدا کرده است.
بایدن این رقابت را به عنوان یک همه پرسی در زمینه مقابله با ویروس کرونا اعلام و قول تلاش دوباره برای مبارزه با بحران بهداشتی، اصلاح اقتصاد و از بین بردن شکاف سیاسی آمریکا را داده است.
حدود ۱۰۰ میلیون آمریکایی قبلاً به صورت شخصی یا از طریق پست رای داده اند که رکورد قابل توجهی است. کارشناسان پیش بینی میکنند تعداد کل آرا به ۱۶۰ میلیون برسد که ۱۳۸ میلیون رأی بیشتر از آرای چهار سال قبل است.
ترامپ طی چند ماه گذشته عموما نتایج انتخابات را زیر سوال برده و ادعا می کرد رای گیری از طریق ایمیل مملو از تقلب است. دونالد ترامپ پس از اولین دوره ریاست جمهوری که همراه با بحران ویروس کرونا، اقتصاد درگیر با تعطیلی همه گیر، دخالت در انتخابات روسیه، تنش های نژادی و سیاستهای بحث برانگیزش در مورد مهاجرت بود، همچنان خواهان حضور دوباره در صحنه است. وی روز دوشنبه پنج گردهمایی انتخاباتی در چهار ایالت برگزار کرد و در روز سه شنبه با حضور «فاکس نیوز» مدعی شد، جمعیتی که روز دوشنبه مشاهده کرده به او اطمینان پیروزی در انتخابت را می دهند.
بیشترین توجه هر دو نامزد، به ۲۹ رأی انتخاباتی «فلوریدا » است. برد در این ایالت برای پیروزی ترامپ، ضروری است، چرا که اگر رای فلوریدا را از دست بدهد، بسیاری از مسیرهای ریاست جمهوری و پیروزی در کالج انتخاباتی، برای وی مسدود خواهد شد.
استفاده از خبر با ذکر منبع بلامانع است