شما اینجا هستید

تیتر یک » صندلی مدیریت استقلال، محلی برای مشق مدیریت شده

گروه ورزشی- وحید استرون

مدافع سال‌های نه‌چندان دور باشگاه استقلال و تیم ملی فوتبال ایران معتقد است: «محمود فکری با تیم جوانی که جمع کرده، شانس بسیاری زیادی برای موفقیت و قطع زنجیره‌های ناکامی در سال‌های اخیر در لیگ برتر فوتبال دارد و می‌تواند روزهای خوبی را در کنار هواداران میلیونی‌اش تجربه نماید، اما یک مشکل بزرگ در این بین وجود دارد که باید هر چه سریع‌تر برطرف شود.»
آخرین قهرمانی استقلال در لیگ برتر، مربوط به فصل ۹۲-۹۱ است و در آن زمان امیر قلعه نوعی، سرمربی این تیم بود و پس از آن استقلال با مربیانی همچون علیرضا منصوریان، وینفرد شفر، آندره استراماچونی و فرهاد مجیدی که آخرین بار به عنوان کاپیتان این تیم جام قهرمانی لیگ را بر روی سر برد، نتوانست به موفقیت مهمی در لیگ برتر دست پیدا کند. بسیاری معتقدند که عدم ثبات در تیم آبی‌پوش پایتخت در مدیریت، مربیان و بازیکنان موفق، عمده‌ترین دلیل عدم نتیجه‌گیری استقلال است و حالا بسیاری از هواداران و پیشکسوتان امیدوارند، محمود فکری که سابقه بازی در تیم استقلال و کاپیتانی این تیم را در دو مقطع زمانی و حدود ۱۴ سال را در کارنامه خود دارد و یکی از متعصب‌ترین بازیکنان و مدافعان این تیم بوده، زنجیره ناکامی‌های استقلال  را قطع نماید.

*باید هر چه سریع‌تر پنجره باز شود
برای بررسی بیشتر این موضوع صادق ورمزیار در گفت‌وگو با «وطن روز» می‌گوید: استقلال برای شروع فصل ۹۹-۱۴۰۰ گرفتار یک سری مشکلات است، اما مهمترین مشکل این تیم بسته بودن پنجره نقل و انتقلاتی است و این مشکل فقط با پرداخت پول وینفرد شفر، برطرف خواهد شد. اگر بازیکنان جدید به تیم اضافه شوند استقلال می‌تواند در خطوط سه‌گانه، کمبودها و نقاط ضعف سال گذشته را برطرف نماید. همچنین باید هر چه زودتر تکلیف بازیکنان کلیدی این تیم مانند دیاباته، علی کریمی، میلیچ و… مشخص و آنها حفظ شوند. در این صورت می‌توان امیدوار بود که استقلال مدعی اصلی قهرمانی در لیگ برتر خواهد بود. من فکر می‌کنم اگر پنجره این تیم از سوی فیفا باز شود و بتواند از بازیکنان جدید خود استفاده نماید، به‌هر حال شانس بالایی برای موفقیت دارد.  مدافع پیشین استقلال در مورد تاثیر انتخاب محمود فکری، به عنوان سرمربی بر روند موفقیت‌های پیش‌روی تیم نیز می‌افزاید: محمود فکری از بازیکنان خوب باشگاه استقلال بوده است. او سال‌های پیراهن این تیم را با تعصب و اخلاق مثال زدنی برتن کرد و امیدواریم در تجربه جدید و فاز مربیگری نیز موفق باشد. محمود فکری رزومه خوبی در لیگ یک دارد و تا حدودی در لیگ برتر توانسته خود را اثبات نماید. امیدواریم با گروه بسیار خوبی از مربیان جوان و باتجربه همچون صمد مرفاویی، سیروس دین محمدی، حنیف عمران‌زاده، آرش برهانی و… استقلال را به سرچشمه آرامش و قهرمانی که همان خواسته میلیون‌ها هوادار است، هدایت نمایند. هر کدام از این افراد در قالب بازیکن در لیگ نتایج درخشانی گرفته‌اند و مجموع آنها در یک گروه مربیگری می‌تواند تاثیر گذاری بیشتری داشته باشد. من فکر می‌کنم ما پیشکسوتان، هواداران و اعضای مدیریت باشگاه از این مربیان باید حمایت کنند تا بتواند در ادامه راه به موفقیت‌های بیشتری دست پیدا کنند.

*صندلی مدیریت، مکان آزمون و خطا نیست
او بر این باور است که تیم‌های ایرانی هیچوقت نمی‌توانند خود را با تیم‌های متمول عربی قیاس کنند و اگر استقلال و پرسپولیس در سال‌های اخیر توانسته‌اند این تیم‌ها را شکست دهند با استعداد ناب و عنصر غیرت جوانان ایرانی بوده است، وگرنه در هیچ زمینه دیگری همچون امکانات، استادیوم‌ها، زمین‌های تمرین، ارتباط با تیم‌ها و بازیکنان بزرگ دنیا و … ما کوچکترین شباهت را به آنها نداریم. ورمزیار در ادامه به شرایط مدیریت این تیم نیز اشاره می‌کند و می‌گوید:  استقلال در چند سال گذشته هیچگونه ثبات در مدیریتش نداشته و زمانی‌که مدیریت تیم دائم دستخوش تغییر قرار بگیرد به تیم نیز سرایت پیدا می‌کند و مشکلات پرشماری از نظر فنی و روحی برای بازیکنان و کادر مربیگری استقلال به وجود می‌آورد و این بزرگترین چالش‌ سال‌های اخیر استقلال است. اگر یک مدیر برای حداقل پنج سال بر صندلی مدیریت باشگاه بنشیند، و او تصمیم نهایی را بگیرد و سال‌ها بر روی تصمیمات خود پای فشاری نماید، خیلی زودتر به بروز خطاها و موفقیت‌های خود پی خواهد برد و در نهایت می‌تواند تصمیمات سازنده‌‌ای را برای تیم بگیرد. اما در سال‌های گذشته و مخصوصا در هفت سال اخیر، صندلی مدیریت باشگاه محلی برای آزمون و خطا افراد و چهره‌های سیاسی بوده تا بتوانند مشق مدیریت ورزشی کنند و در این شرایط استقلال و طرفداران میلیونی آن آسیب دیدند.
در این بین نقش وزارت ورزش که هوادران معتقدند که به این تیم توجه خاصی ندارد، چطور ارزیابی می‌کنید؟ ‌ورمزیار در پاسخ به این سوال اظهار می‌کند:‌ قطعا باید دید عدم ثبات مدیریت و استعفای پشت سر هم مدیران، به چه کسی یا کسانی (وزارت ورزش یا هیئت مدیره) باز می‌گردد و عدم ثبات در مدیریت تیم می‌تواند یکی از عوامل موثر در عدم نتیجه‌‌گیری تیم‌ها باشد. از سوی دیگر و در این شرایط بازهم من تاکید می‌کنم اگر پنجره‌ نقل و انتقالات باز شود و با وجود اینکه بازیکنان خوب لیگ همه جذب تیم‌های دیگر شده‌ و بازیکنی برای خرید نمانده باید به فکر ثبات در تیم بود. همان‌طور که دیدیم سعید واسعی که ماه‌ها مد نظر مدیران استقلال بود به تراکتور سازی پیوست. باید و حتما پنجره باز شود تا همین بازیکنانی که جذب کرده‌اند به تیم اضافه شوند و نقاط ضعف را در خطوط سه‌گانه تیم پوشش دهند. البته مدیریت باشگاه خیلی دیر وارد بازار نقل و انتقلات شد و نتوانست که آنطور که وعده داده بود نظر هواداران را در فصل نقل و انتقالات جلب کند. اما نقطه قوت این تیم برای فصل جدید بدون تردید تیم جوان و کادر فنی خوب است که می‌تواند با شجاعت بیشتری به مصاف رقیبان بروند.

 

استفاده از خبر با ذکر منبع بلامانع است

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است -
آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد -

پایگاه خبری، تحلیلی وطن آزاد