گروه ورزشی- کاظم اولیایی، مدیرعامل اسبق استقلال و کارشناس فوتبال
در شرایطی کشور ما با شیوع ویروس کرونا، تورم و بیکاری دست و پنجه نرم میکند که آغاز لیگ برتر فوتبال، میتواند نشاط و شادی را به کشور تزریق نماید. بیشک یکی از وظایف ورزشهای قهرمانی، مخصوصا ورزش پرطرفدار فوتبال، ایجاد نشاط و شادی، بالا بردن روحیه جامعه و پرکردن اوقات فراغت در میان اقشار جامعه است. ما در روزهایی که مردم به ویژه قشر جوان با توجه به مشکلات کشور روحیه خود را تا حدی باختهاند، بیش از هر زمان دیگری به فوتبال و ورزشهای قهرمانی نیاز داریم. شروع مسابقات کمک بسیاری زیادی به افزایش روحیه قشر جوان و مردم می کند تا آنها وقتشان را بیشتر در حوزه ورزش که نشاط آور است، سپری کنند و دلخوشی داشته باشند. با این اوصاف با شروع مسابقات ورزشی داخلی و لیگ برتر فوتبال موافق و امیدواریم با توجه به مشکلاتی که در جامعه وجود دارد، توجه به فوتبال در جامعه بالا باشد و مسئولین فنی تیمها بتوانند به وظایف خود به خوبی عمل نمایند و فوتبالهای جذاب و لیگ پرحرارتی را در روزهای سرد کرونایی شاهد باشیم.
*امکان حضور تماشاگران در استادیومها
باید آرام آرام درهای استادیومها را برروی جوانان باز کنیم. اگر تماشاچیان با حفظ فاصلهگذاری اجتماعی و با ظرفیت یک پنجم و یک چهارم استادیومها به تماشای فوتبال بنشینند، و در استادیوم ۸۸ هزار نفری با ۲۰ هزار نفر و با فاصله چهار صندلی یک تماشاچی مستقر شود، فکر نمیکنم که حضور تماشاگران باعث شیوع و گسترش کرونا شود. همچنین با توجه به اینکه طبق پروتکلها، استادیومهای فوتبال سقف ندارند، با مقداری سختگیری در ورودی و خروجی استادیومها، مسائل مربوط به دستشویی و آبخوریها، میتوان امکان حضور بیخطر تماشاچیان را در مسابقات فوتبال فراهم کرد و دوباره به فوتبال رونق ببخشید. پاندمی کرونا، واقعیتی است که علم در مقابلش زانو زده و با جهشهایی که در این ویروس رخ میدهد، ساخت واکسن را با افق نامعلومی روبهرو کرده است، لذا ما نمیتوانیم زندگی را تعطیل کنیم و با توجه به شرایط کرونایی دنیا، باید بتوانیم با کمترین آسیب زندگی را جلو ببریم و فوتبال هم از زندگی میلیادرها نفر در جهان جدا نیست. من همچنان که با برگزاری مسابقات لیگ برتر بیستم موافق هستم و پیشنهاد میکنم که آرام آرام و با تدبیر، درهای استادیومها را برای روی هواداران باز نماییم، چون در این روزها فوتبال تنها دلخوشی آنهاست.
*اصلیترین مشکل لیگ بیستم
متاسفانه چون در فوتبال بهظاهر حرفهای ما برنامهای از سوی باشگاهها وجود ندارد، مشکلات عدیدهای به وجود آمده که فوتبال ایران را به معنای واقعی از شرایط حرفهای دور کرده است. چندی پیش تصمیم خوبی از سوی فدراسیون فوتبال مبنی بر عدم ورود مربیان و بازیکنان خارجی گرفته شد، تا به انبوه بدهیهای تیمها چیزی اضافه نشود و دست دلالان و واسطهها از فوتبال کوتاه شود. من اعتقاد دارم شرایط باشگاهها در لیگ بیستم بسیار سختتر خواهد شد، چون آنها دو مشکل اصلی دارند. مشکل نخست اینکه، باشگاههای ما اساسنامه مشترک ندارند و هر کدام با یک نوع ساختار وارد لیگ میشوند. دومین مشکل نیز به عدم برنامه تیمها و مدیرانشان باز میگردد. اینکه مدیران باشگاهها موظف نیستند برنامهای برای سالجاری ارائه کنند، به این دلیل است که آنها فاقد اساسنامههای مشترک هستند و در ارائه برنامه نیز اجباری ندارند. در نتیجه بودجه سالیانه باشگاهها مشخص نیست و بودجه و هزینهکرد آنها برای مطبوعات قابل نظارت نخواهد بود، در این شرایط مدیر موفق از مدیرغیر موفق شناخته نمیشود. اگر برنامهای وجود نداشته باشد و میزان بودجه نیز روشن نباشد، بررسی عملکرد مدیران نیز مقدور نیست. به نظر من این چالش لیگ بیستم است که نمیتوان تفاوت مدیران موفق را از مدیران غیر موفق تشخیص داد. باشگاه باید مانند باشگاههای کشورهای توسعه یافته از لحاظ فوتبال، اساسنامه و اهداف مشترک داشته باشد و رقابتها در داخل زمین انجام شود.
*پیش بینی قهرمان لیگ ۲۰
با توجه به میانگین سنی مربیان و خرید بازیکنان همه تیمها، امسال سال خوب فوتبالی خواهیم داشت. همیشه پنج- شش تیم در کشور ما پیشتاز کسب عنوان قهرمانی بودند و نمیتوانیم پیش بینی کنیم که چه تیمی قهرمانی میشود، ولی استقلال، پرسپولیس، سپاهان، تراکتور سازی و فولاد خوزستان که امسال با مدیران و کادر فنی با تجربهتر، پا به لیگ بیستم میگذارد، شرایط بهتری دارد و دنبال قهرمانی است. باید به این اسامی، تیم گل گهر سیرجان را نیز اضافه کرد که بازیکنان و کادرفنی خوبی در اختیار دارد. با توجه به سابقه و کارنامه آقای امیر قلعه نوعی، این تیم میتواند شانس بالایی برای کسب موفقیت داشته باشد.
استفاده از خبر با ذکر منبع بلامانع است