شما اینجا هستید

بین الملل » فضای یاس آور انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده

گروه بین الملل – ملیکا کلهر

جو آلوده به ناامیدی حاکم بر انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، با توجه به این‌که مردم این کشور به خوش‌بینی در جهان شهره‌اند، نشان از نگرانی آنها در داشتن فردای بهتر است. تنها یک روز دیگر تا انتخابات ریاست جمهوری آمریکا باقی مانده و اغلب رسانه‌های جهان خبر از جو حاکم غالبا تاریک، مأیوسانه و مشخصاً ناامیدانه در این کشور می‌دهند. تحلیل‌ها رنگ و بویی آخرالزمانی دارند، آن شور همیشگی انتخاباتی تقریباً وجود ندارد و ترس و نگرانی بیداد می‌کند.
طبق نظرسنجی انجمن روانشناسی آمریکا، حدود ۷۰ درصد آمریکایی ها می گویند انتخابات ریاست جمهوری این کشور برایشان منبع عظیمی از اضطراب است، در حالی که در انتخابات دوره قبل ۵۲ درصد از آنها اعلام اضطراب کرده بودند. به نظر می‌رسد مردم آمریکا نمی توانند به نظرسنجی ها اعتماد کنند و در نتیجه اعتبار مرجعیت آماری نهادهای معتبر کم شده است. از طرفی، اخبار جعلی و تئوری های توطئه به لطف گسترش رسانه های اجتماعی و فناوری، همچنان با قدرت در صدر هستند.

ناامیدی مردم آمریکا به تحلیل برخی کارشناسان از نارضایتی به دلیل بی‌عدالتی نژادی، عدم توانایی در کنترل شیوع ویروس کرونا در این کشور و برخی مسایل مطرح شده در مناظرات انتخاباتی میان دو رقیب جمهوری‌خواه و دموکرات این کشور ناشی می‌شود.
در برخی مناظرات انتخاباتی «دونالد ترامپ»، «جو بایدن» و «کامالا هریس» را عوامل سوسیالیسم خوانده و بایدن نیز ترامپ را به قطاری تشبیه کرده است که همه چیز را در مسیر خود نابود می‌کند. همچنین تغییرات آب و هوایی از مباحث مهم مطرح شده در انتخابات این دوره آمریکا بوده و طرفداران بایدن معتقدند، ترامپ کسی است که میخ به تابوت مسائل محیط زیستی می کوبد و برنامه‌ای در این زمینه ندارد.
پیروزی هر یک از طرفین انتخابات ریاست جمهوری آمریکا برای مردم این کشور به معنای پایان دادن به بخشی از زندگی‌ است که به آن عادت کرده و انتخاب طرف «اشتباه» هم هزینه سنگینی خواهد داشت. هر دو نامزد انتخاباتی طی مناظرات خود، چهره یکدیگر را به شدت خدشه‌دار و سیاه کرده اند و طرفداران آنها نیز از همین روش پیروی می کنند. در نتیجه حالا به جز سیاهی، هیچ رنگ دیگری بر چهره ی انتخابات ریاست جمهوری آمریکا باقی نمانده است. دیگر از شعارهای همیشگی و نوید بخش نامزدهای انتخاباتی خبری نیست و به نظر می رسد که رای دهندگان آمریکایی این بار اساساً در انتخاب تنها هستند و برای مبارزه با یک بیماری همه گیر، اقتصاد بیمار و تبعیض نژادی، به شدت تلاش می کنند.
نارضایتی ها و اعتراضات تابستان گذشته علیه بی عدالتی نژادی که به جنبش اهمیت زندگی سیاهان (Black Lives Matter) مشهور شد نیز وزنه دیگری بر دوش رای دهندگان است. این اعتراضات که نه تنها سیاه پوستان، بلکه عده کثیری از سفید پوستان آمریکایی نیز در آن شرکت کردند، منجر به تقابلات با دوستداران ترامپ شد، زیرا بسیاری از طرفداران او از گروه های برتری طلب سفیدپوستان هستند و نتیجه این رویارویی، اغلب منجر به خشونت شد. رفتار خشونت‌آمیز پلیس علیه سیاه پوستان و عدم پاسخگویی مسئولان در مورد این مسئله نیز به ایجاد فضای مایوسانه انتخابات آمریکا دامن زده و معلوم نیست که پس از اعلام نتایج انتخابات، آرامش برقرار خواهد شد یا نه، زیرا هر دو طرف دیگری را ناشایست می دانند.
پیام های به ظاهر مثبت نامزدهای انتخاباتی آمریکا نیز در میان این جهنم اجتماعی و اخبار ناامید کننده مرگ و میر ناشی از کرونا در این کشور گم می شود. ترامپ در حالی وعده اقتصاد سالم را می دهد که هنوز نتوانسته چاره‌ای برای عدم گسترش کرونا در کشورش پیدا کند و حتی خودش از این ویروس در امان نماند.
رای دهندگان آمریکایی در روزهای پیش از انتخابات ریاست جمهوری این کشور، در جست و جوی امید برای آینده نامعلوم، در دریایی از ایمیل های هر دو کمپین انتخاباتی، توییت ها و پست های فیسبوکی غرق شده و به نظر می‌رسد هنوز نتوانسته‌اند آینده بهتری در فردای انتخابات برای خود ببینند.

 

پایگاه خبری – تحلیلی eurasiareview

استفاده از خبر با ذکر منبع بلامانع است

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است -
آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد -

پایگاه خبری، تحلیلی وطن آزاد