شما اینجا هستید

بین الملل » ماکرون و آتشی که برافروخته

گروه بین الملل – معصومه ستاریان

«امانوئل ماکرون» رئیس جمهور فرانسه در سال ۲۰۱۷ در حالی‌که پیروزمندانه وارد کاخ لوور می‌شد، قول داد تا فصل جدیدی را در تاریخ کشورش آغاز کند و با شعار «من می خواهم امید و اعتماد دوباره برقرار باشد» وارد عرصه شد.

امانوئل مکرون+فرانسه

مکرون با شعار «نه چپ، نه راست» مبارزات انتخاباتی خود را آغاز کرده بود اما اکنون به نظر می رسد که در جهت دیگری گام بر می دارد. در حالی که فقط ۱۷ ماه تا انتخابات ریاست جمهوری فرانسه زمان باقی مانده است، امانوئل ماکرون، با ۴۲ سال سن، با خطر از دست دادن حمایت بسیاری از رای دهندگان متمایل به چپ را که در وهله اول به او کمک می کردند، روبرو است.
طی سه سال گذشته ۴۳ نماینده، پارلمان فررانسه را ترک و یا از حزب ماکرون که در سال ۲۰۱۶ تشکیل شده بود، خارج شدند. برخی از آنها کارشناسان جامعه مدنی بودند که با اشتیاق به تغییر شکل سیاست فرسوده حزب سنتی وارد مجلس شده بودند و برخی دیگر با خط محافظه کارانه‌ی دولت احساس بیگانگی می کردند.
«دومینیک مویسی» تحلیلگر سیاسی معتقد است که از زمان روی کار آمدن ماکرون، بیشتر از حزب چپ، او سعی در جلب رضایت رای دهندگان راستی دارد.
اقدامات محافظه کارانه ماکرون زمانی آشکار شد که حزب وی «لایحه امنیت جهانی» را در پارلمان ارائه کرد. ماده ۲۴ این لایحه انتشار تصاویر افسران پلیس را با هدف «آسیب رساندن به آنها» ممنوع می کند که در صورت قانونی شدن، مجرمان با حداکثر یک سال حبس و تا ۵۴ هزار دلار جریمه نقدی روبرو می‌شوند.
بسیاری بر این باورند که این لایحه، پوشش دادن اعتراضات و خشونت پلیس در مقابل آنها را برای روزنامه نگاران دشوارتر می‌کند. با آغاز اعتراضات گسترده فرانسه، دولت ماکرون تحت فشار روزنامه ها و سازمان های مدافع حقوق بشر قرار گرفت و روز پنجشنبه، دفتر نخست وزیر اعلام کرد که ماده ۲۴ اصلاح می شود تا اطمینان حاصل شود که «منافع قانونی مردم برای آگاهی دادن» خدشه‌دار نگردد.
«جرالد دارمانین» وزیر کشور فرانسه روز جمعه در پارلمان این کشور با انتقاد گفت: «روزنامه نگاران و عموم مردم می توانند به فیلمبرداری ادامه بدهند اما نمی توانند اسامی و آدرس افسران پلیس ما را که می خواهند به جمهوری خدمت کنند، گزارش کنند.»
ماکرون نیز طی یک سخنرانی در ماه گذشته گفت: «بازرسان سازمان آموزش و پرورش موظفندتا مدارس غیرقانونی که توسط تندروهای مذهبی اداره می شود، تعطیل کنند.» همچنین خبرهای منتشر شده در رسانه‌ها حاکی از آن است که بودجه مساجد نیز در فرانسه هدف قرار گرفته است.
این اظهارات پس از آن بیان شد که مکرون بخاطر کشته شدن یک معلم فرانسوی در حومه پاریس به دست یک تندرو، قول داد تا از ارزش‌های سکولار فرانسه در برابر اسلام دفاع کند. این معلم در کلاس درس خود کاریکاتورهایی از پیامبر اسلام (ص) را به دانش آموزان نشان می‌داد.
«محمد موسوی» رئیس شورای فرقه مسلمانان فرانسه در واکنش به سخنان ماکرون گفت که او از مبارزه با افراط گرایی حمایت خواهد کرد. این در حالی است که برخی از فعالان و نمایندگان چپ گرا سخنرانی ماکرون را محکوم کردند.
«مانون اوبری» نماینده حزب چپ افراطی نوشت: «ماکرون از انسجام جمهوری صحبتی نکرد، او فقط با وسواس در مورد اسلام صحبت کرد.» دفاع ماکرون از کاریکاتورهایی که از نظر اسلام کفرآمیز تلقی می شود، همچنین باعث تظاهرات و تحریم محصولات فرانسوی در اکثریت کشورهای مسلمان شد.
در حالی که تا انتخابات ریاست جمهوری بعدی کمتر از یک سال و نیم باقی مانده، بزرگترین تهدید ماکرون از طرف حزب راست افراطی و «مارین لوپن» است.
مکرون در آخرین تلاشهایش برای ابقا در ریاست جمهوری، چند جبهه محافظه کار، انتخاب و کابینه خود را تغییر داد. اکنون، در حالی که حزب نوپای مکرون دچار اختلاف نظرهایی پیرامون قانون پیشنهادی وی شده، سوال این است که او تا چه حد به حزب راست مایل است؟

پایگاه خبری سی ان ان

استفاده از خبر با ذکر منبع بلامانع است

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است -
آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد -

پایگاه خبری، تحلیلی وطن آزاد