به گزارش «وطن روز» به نقل از ایسنا، انجمن بین المللی حمل و نقل هوایی (یاتا) هشدار داد اگر محدودیتهای پروازی که در پی همه گیری ویروس کرونا وضع شده اند، تسهیل نشود، حمل هوایی واکسنهای کووید ۱۹ در فرآیند توزیع با چالش روبرو خواهد شد.
این هشدار در دستورالعمل حمل واکسن که از سوی یاتا منتشر شد، آمده است و دولتها را برای جایگزین کردن تست ویروس کرونا با محدودیتهای سفر و قرنطینه تحت فشار قرار می دهد.
در دستورالعمل یاتا آمده است: اگر مرزها بسته بمانند، سفر هوایی محدود شود، ناوگان هواپیماها زمین گیر بمانند و کارمندان هواپیمایی از خدمت مرخص شوند، ظرفیت تحویل واکسنهای نجات بخش به شدت محدود خواهد شد.
شرکت مُدرنا روز دوشنبه اعلام کرد واکسن کووید ۱۹ آزمایشی این شرکت در آزمایش کلینیکی تا ۹۴.۵ درصد موثر بوده است. یک هفته پیش شرکت داروسازی فایزر از نتیجه بخشی ۹۰ درصدی واکسن آزمایشی خود خبر داده بود. بمحض این که این واکسنها مورد تایید قرار بگیرند، نیاز به حمل و نگهداری در دمای خاصی دارند که به منزله وجود موانع لجستیکی خواهد بود.
زمین گیر شدن هواپیماهای مسافری که معمولا ۴۵ درصد از بار هوایی جهانی را حمل می کنند، باعث کاهش ظرفیت حمل بار هوایی شده و قیمتها را بالا برده است.
یاتا اعلام کرد سازمان جهانی بهداشت و یونیسف در حال حاضر برای حفظ برنامه های واکسن در دوران بحران کووید ۱۹ دچار مشکل شده اند که تا حدودی به دلیل مشکل ارتباطات هوایی است.
گلین هیوز، مدیر بخش بار یاتا به رویترز گفت: واکسنهایی که به کشورهای در حال توسعه فرستاده می شوند، از طریق خدمات مسافری ارسال می شوند. حتی در کشورهای توسعه یافته هم توزیع واکسن ممکن در مقایسه با تولید با محدودیتهای بیشتری روبرو شود و لازم باشد محموله های واکسن به فرودگاههای دیگری ارسال شوند تا به پروازهای مسافری برسند.
بر اساس گزارش رویترز، یاتا اعلام کرد دولتها باید برای چالش توزیع گسترده واکسن آماده شده و با استفاده از تستهای ویروس کرونا، به بازگشایی مسیرهای مسافری مهم اقدام کنند.
انتهای پیام