گروه سیاسی- مهدی برازنده
دبیرکل حزب اراده ملت ایران معتقد است، اگر با این روند جلو برویم، روز به روز مردم از صندوقهای رای فاصله میگیرند. اکنون همه از شورای نگهبان گرفته تا مجلس، احزاب و دولت در پرشور کردن انتخابات مسئولیت دارند.
احمد حکیمی پور، فعال سیاسی اصلاحطلب در گفتوگو با «وطن روز» با اشاره به اظهارات مطرح شده مبنی بر کاهش مشارکت اصلاحطلبان میان اقشار مختلف جامعه اظهار کرد: «بر خلاف گفتهها، از محبوبیت اصلاح طلبان کاسته نشده، بلکه مردم اندکی از صندوقهای رای نامید شدهاند. از این رو به نظر میرسد سیستم انتخاباتی ما درست عمل نمیکند و به نوعی رقابتی و واقعی نیست.»
دبیرکل حزب اراده ملت ایران که از جمله احزاب اصلاحطلب به شمار میرود، همچنین خاطرنشان کرد: «در حال حاضر همه احزاب، نه تنها اصلاح طلبان از نظر جذب آرای مردمی با افت قابل ملاحظه ای مواجه شده اند.»
*کشور باید از رقابتهای میان احزاب عبور کند
این عضو سابق شورای شهر تهران در ادامه در پاسخ به سوالی مبنی بر تاثیر پیروزی اصولگرایان در انتخابات ریاست جمهوری و همسویی دوباره قوای مجریه و مقننه بر وضعیت سیاسی و اقتصادی ایران، بیان کرد: «در طول ۴۲ سال اخیر و به خصوص پس از جنگ تحمیلی در زمانهایی شاهد چنین وضعی که هر دو قوه از یک جناح باشند، بودهایم و اکنون با نگاه به عملکرد آنها می توانیم پیش بینی کنیم چنانچه در سال آینده نامزدی همسو با جناح مجلس پیروز شود، چه نتیجه ای بدست خواهد آمد.»
او همچنین گفت: «به نظر میرسد کشور ما بایستی از رقابتهای این چنینی میان احزاب گوناگون که بیانگر سیاستهای واقعی ایران نیست، عبور کند و اساسا نیروهای دیگری فارغ از تعاریف اصلاحطلبی و اصولگرایی در کشور ما وجود دارند که کشور و انقلاب اسلامی را دوست دارند و این تقسیم بندیها به نفع مملکت نیست.»
*رقابت اصلاح طلب و اصولگرا واقعی نیست
حکیمی پور بار دیگر بر اصلاح نظام انتخاباتی کشور تاکید کرد و افزود: «اکنون گامهایی برای اصلاح احزاب برداشته شده اما عملکرد نظام انتخاباتی کشور زمانی درست انجام میشود که قانون احزاب، قانون انتخابات و گرایشهای سیاسی با یکدیگر یکدست شده و در یک مجموعه قرار گیرند.»
او یادآور شد: «در آن شرایط است که هم کنشگر و هم مردم میدانند که مسئولیتشان چیست. افراد باید بدانند وقتی که کسی یک کرسی را برای مدتی به امانت میگیرد، چگونه پاسخگوی مردم باشد و از طرف دیگر، مردم نیز بدانند که چگونه میشود او را سنجید و مورد قضاوت قرار داد.»
این فعال سیاسی اصلاحطلب همچنین بیان کرد: «بنابراین بایستی این موارد از قانون اساسی عبور کند و به صورت الگویی ایرانی اجرا شود و مدام به تاخیر نیافتد.»
*سیستم انتخاباتی و چرخه قدرت در کشور شفاف نیست
عضو سابق شورای شهر تهران بر لزوم بازنگری در قانون انتخابات تاکید و خاطرنشان کرد: «ظرفیتهای بسیار خوبی در قانون اساسی و کشور ما وجود دارد که باید از آن استفاده شود تا مردم باور کنند که میتوانند حقوق خود را در رقابتهای سیاسی به طور قانونمند دنبال کنند.»
او درباره آفات شرایط فعلی نیز گفت: «واقعیت این است که اگر با این روند جلو برویم، روز به روز مردم از صندوقهای رای فاصله میگیرند. اکنون همه از شورای نگهبان گرفته تا مجلس، احزاب و دولت در پرشور کردن انتخابات مسئولیت دارند ولی باید اشکالات انتخابات نیز مرتفع شود. به عنوان مثال، اختلاف بین استانی شدن و استانی نشدن انتخابات در مجلس قبل موجب هدر رفتن تلاشهای ۷ یا ۸ سال گذشته شد و اینگونه تصویب قانون اصلاح انتخابات در مجلس قبل میسر نشد. هزینه ساعتها کار و تلاش کارشناسیهای مختلف در کمیسیونهای مجلس و دولت و شورای نگهبان و… هم از نظر فرصت و هم از نظر مالی به هدر رفت.»
حکیمیپور همچنین یادآور شد: «یکی دیگر از معضلات نیز بها ندادن به تجربهها و تلاش گذشتگان است. زمانی فردی میآید و با وعده معجزه کردن، قصد دارد یکباره همه چیز را تغییر دهد ولی این امر امکان پذیر نیست. هیچ کس نمیتواند از صفر کاری را آغاز و یا تغییر دهد. در مجموع باید برای چندمین بار گفت سیستم انتخاباتی و چرخه ریاست قدرت در کشور ما شفاف نیست. با این حال امید است هر گروهی که به قدرت میرسد، بداند فرصتی محدود برای ارائه کارنامهای در زمینه پیشرفت کشور و رفع مشکلات مردم و جامعه دارد.»
*انتخابات مسالهای ساختاری است
این فعال اصلاحطلب درباره چند و چون برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ نیز بیان کرد: «به نظر میرسد چهرههای زیادی آماده و شیفته خدمت به کشور هستند اما باید دید که پیشنیه و عقبه آن فردی که در انتخابات حضور پیدا میکنند، چیست؟ گاهی اتفاق میافتد برخی افراد قبل از انتخابات از دیگران درخواست کمک میکنند و بعد از انتخابات میگویند وابسته به هیچکس نیستند و این یکی از موارد مورد انتقاد است.»
او افزود: «بنابراین باید توجه داشت کسی که وارد عرصه انتخابات میشود، از کجا آمده و عقبه کارشناسی و تشکیلاتیاش چیست. چه کسی تعهد میکند که آن فرد را مورد پشتیبانی و حمایت قرار دهد و در نهایت هم جوابگوی عملکرد او باشد.»
دبیر کل حزب اراده ملت خواستار حضور همه جریانهای سیاسی در انتخابات شد و بیان کرد: «باید توجه داشت که انتخابات، یک جشنوارهای سیاسی مانند جشنوارههای بزرگ کتاب، ورزش یا سینما است و افرادی که در این جشنواره شرکت میکنند، بایستی از یکسری مراحل عبور کنند. کارنامهشان را ارائه دهند و مورد ارزیابی قرار بگیرند. به طور کلی مسئله انتخابات به اشخاص مربوط نمیشود و مسئلهای ساختاری است. اگر ساختار انتخابات درست شود، همه کمک میکنند تا مشکلات کشور رفع شود. در نهایت هم به نظر میرسد نامزدهای جدی و قطعی انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ تا بعد از ۲۲ بهمن ماه امسال مشخص میشوند.»
استفاده از خبر با ذکر منبع بلامانع است