شما اینجا هستید

بین الملل » مرز عمیق میان آزادی بیان و نفرت‌پراکنی

گروه بین الملل- ندا ذوقی

با وجود گذشت یک هفته از اظهارات موهن رئیس جمهور فرانسه در مورد پیامبر اکرم (ص) و واکنش‌هایی از سراسر جهان اسلام، مکرون هنوز بر مواضع اسلام‌ستیزانه‌اش پافشاری می‌کند.
امانوئل مکرون، رئیس جمهور فرانسه پس از قتل یک معلم مدرسه در این کشور، که کاریکاتورهایی از پیامبر اسلام را در کلاس درس خود به بهانه آموزش آزادی بیان به نمایش گذاشته بود، از انتشار چنین تصاویری حمایت کرد.
به گزارش پایگاه خبری الجزیره، جمعه گذشته و پس از حمایت مکرون از انتشار کاریکاتورهای توهین آمیز علیه پیامبر اسلام (ع) که پیش از این در مجله شارلی ابدو نیز منتشر شده بود، ادارات دولتی فرانسه این تصاویر را بر دیوارهای خود آویختند. سپس موجی از اعتراضات علیه رئیس جمهور فرانسه و اقدامات توهین ‌آمیز و اسلام‌ستیزانه در این کشور از طرف مسلمانان در جهان اسلام آغاز شد.
حمایت و پافشاری مکرون بر مواضع اسلام‌ستیزانه‌اش، در حالی که نزدیک به دو میلیارد مسلمان، جشن مولود بزرگترین و عزیزترین مرد جهان اسلام را برگزار می‌کنند، نیز هم‌زمانی عجیبی برای عمیق‌تر کردن مرز میان آزادی بیان و نفرت‌پراکنی به نظر می‌رسد.
از روز جمعه گذشته مسلمانانی از شرق و غرب جهان در رسانه‌های اجتماعی مشغول به انتقاد از مکرون هستند و بسیاری از مردم در کشورهای با اکثریت مسلمان دست به اعتراضات خیابانی زدند. طی روزهای اخیر علما و مسئولین کشورهای اسلامی نیز به رئیس جمهور فرانسه واکنش‌هایی نشان دادند. در فرانسه نیز واکنش‌هایی علیه مکرون صورت گرفت. ژان لوک ملانشن، نماینده مجلس فرانسه با اعتراض بیان کرد که کنترل اوضاع از دست مکرون خارج شده و به نظر استراتژی جدیدی جز توئیت کردن ندارد.
اما این واکنش‌ها با پافشاری بیشتر مکرون همراه شد. از طرفی مجله شارلی ابدو نیز کاریکاتوری از رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه که مواضع محکمی علیه این نشریه و اظهارات اسلام‌ستیزانه مکرون گرفته بود، منتشر کرد.
یک رسانه مالزیایی، مکرون را با گرت وایلدرز، سیاستمدار اسلام‌ستیز هلندی که به اتهام اقدامات تبعیض‌آمیز و نژادپرستانه علیه مسلمانان به زندان محکوم شده، مقایسه و اظهار امیدواری کرده است که واکنش آنها از سر ناآگاهی بوده باشد. نیواستریت‌تایمز همچنین نوشته، اما اگر رفتار و گفتار مکرون از روی آگاهی باشد، ما در وادی خطرناکی گام نهاده‌ایم.
آنتونیو گوترش، دبیر کل سازمان ملل متحد در تاریخ ۱۸ ژوئن (۲۸ خرداد ۹۸) طی یک سخنرانی در نیویورک با اعلام نگرانی از وضعیت حقوق بشر گفت که «ما در معرض خطر فراموشی منشور حقوق بشر هستیم.»
با تمام ابراز نگرانی سازمان ملل متحد از رعایت حقوق بشر در جهان، طی یک هفته گذشته هیچ واکنشی در مقابل مکرون صورت نگرفته است. سازمان ملل معتقد است که سکوت در قبال رفتار تبعیض‌آمیز به قربانی شدن افراد آسیب‌پذیر منتهی می‌شود و سوال اینجا است که چرا این سازمان هنوز هم سکوت کرده است؟

 

استفاده از خبر با ذکر منبع بلامانع است

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است -
آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد -

پایگاه خبری، تحلیلی وطن آزاد