شما اینجا هستید

تحلیل خبری » مسیر مدیرعاملی پرسپولیس از حراست وزارت ورزش می‌گذرد؟

گروه ورزشی- وحید استرون

پس از دوران مدیرعاملی عباس انصاری فرد، حبیب کاشانی و ایرج عرب، به تازگی جعفر سمیعی زفرقندی، چهارمین مدیرعامل باشگاه پرسپولیس است که از بدنه حراست وزارت ورزش و جوانان سکان‌ مدیریتی این باشگاه را برعهده می‌گیرد.
انتخابی که با توجه به اظهار نظرهای او در مبارزه با فساد با پاسخ تند نمایندگان مجلس روبه‌رو شده است.‌ هنوز کسی نمی‌داند که چرا برخی از مدیران عامل باشگاه پرسپولیس از بدنه حراست وزارت ورزش و جوانان و سازمان تربیت بدنی سابق انتخاب می‌شوند. قبل‌تر از سمیعی که مدیرکل حراست وزارت ورزش بود، ایرج عرب، سرپرست وقت اداره کل حراست این وزارتخانه به عنوان مدیرعاملی این باشگاه انتخاب شد، اما ناکامی او در حفظ مربی تیم (برانکو ایوانکویچ) باعث استعفا یا بهتر بگوییم برکناری او شد. عباس انصاری فر نیز که مسئول حراست دفتر امور مشترک فدراسیون‌ها بود، در سه مقطع زمانی به ‌عنوان مدیرعامل این باشگاه انتخاب شد. همچنین حبیب کاشانی که با آوردن افشین قطبی به ایران و رفع مشکلات سیاسی‌اش در سال ۱۳۸۶، با این مربی و جمعی از ستاره‌های فوتبال توانست قهرمان لیگ برتر در فصل ۸۶-۸۷ شود، مسئول حراست فیزیکی سازمان تربیت بدنی بود.


*۵ محور اصلی با اولویت مبارزه با فساد
هر چند که مدیرعامل جدید پرسپولیس اعلام کرده که مهمترین هدف کوتاه مدتش، قهرمانی پرسپولیس در لیگ قهرمانان آسیا در تاریخ ۲۹ آذر است، اما چند روز پیش، در بدو ورود به این باشگاه پنج برنامه را برای دوران مدیریتش در اولویت کاری قرار داد: ۱. فراهم کردن همه امکانات لازم برای قهرمانی در آسیا، ۲. آماده کردن پرسپولیس برای ورود به بازار سرمایه و خصوصی شدن، ۳. مبارزه با باندهای فساد، ۴. تشکیل کمیته‌های فنی و انضباطی و اقتصادی و تعامل با کانون هواداران و در نهایت توسعه و تقویت فوتبال پایه.
مدیرکل اسبق حراست وزارت ورزش و جوانان، چند ماه پیش در مصاحبه‌ای با روابط عمومی وزارت ورزش اعلام کرد، «حراست وزارت ورزش با کمک وزارت اطلاعات به پرونده های فساد و دلالی در فوتبال ورود کرده است و نتایج آن متعاقبا اعلام می‌شود که البته هنوز مطلبی در این زمینه رسانه ای نشده است.» این اظهار نظرها در باشگاه پرسپولیس و استقلال تازگی ندارد و زمانی که ایرج عرب، سرپرست اداره کل حراست وزارت ورزش و جوانان در آذر ماه ۱۳۹۷ از سوی وزیر ورزش به‌ عنوان مدیر عاملی باشگاه پرسپولیس  انتخاب شد، با شعار مبارزه با فساد و باندبازی در این باشگاه کارش را شروع کرد، اما دوران مدیریت وی کوتاه‌تر از آن بود که بخواهد اقدام خاصی انجام دهد و با نظر مستقیم مسعود سلطانی‌فر، وزیر ورزش و رئیس مجمع باشگاه پرسپولیس در پنجم شهریور ۱۳۹۸ از سمت خود در این باشگاه استعفا داد و جایش را به محمدحسن انصاری‌‌فرد داد.

*چرا در وزارت ورزش با فساد مبارزه نکردید
اولین مسئولی که به گفته مدیرعامل جدید پرسپولیس مبنی بر مبارزه او با فساد در این باشگاه واکنش نشان داد، احسان قاضی‌زاده هاشمی نماینده مجلس شورای اسلامی بود. او که در اتفاقات اخیر فوتبال همواره از فدراسیون و وزارت ورزش انتقاد کرده ، گفته است: «سئوال اساسی اینجاست که [جعفر سمیعی زفرقندی، مدیرکل حراست وزارت ورزش] آیا در این چند سال توانستید با فساد در وزارتخانه مبارزه کنید که حالا ادعای مبارزه با فساد در باشگاه پرسپولیس را دارید؟ مدیرعامل جدید پرسپولیس در حراست وزارت ورزش بود و ما با این موضوع مشکلی نداریم اما آیا او تجربه کار در باشگاهی مانند پرسپولیس را دارد؟ تا چه اندازه این جمله مبارزه با فساد شعاری است؟ در حراست وزارت ورزش، جا برای مبارزه بیشتر بود اما چه کاری صورت گرفت؟» طولی نکشید که مهدی علی‌نژاد، معاون ورزشی وزارت ورزش با کنایه به این اظهار نظر نماینده فریمان و سرخس گفت: «طبق قانون، باشگاه‌های استقلال و پرسپولیس نمی‌توانند از بودجه دولتی استفاده کنند و فکر می‌کنم‌ دوستان‌مان در مجلس اگر می‌خواهند کمکی فراتر از مصاحبه‌های تلویزیونی کنند بهتر است قانون را تغییر بدهند.»

*مدیرعامل جدید و ادامه راه رسول پناه؟‌
مدیرعامل جدید پرسپولیس در شرایطی شعار مبارزه با فساد را در این باشگاه می‌دهد که در دوران مدیرعامل اسبق این باشگاه، یکی از مدیران باشگاه پرسپولیس بازداشت شده بود و مهدی رسول پناه در ۱۵ مرداد امسال در گفت‌وگویی، بازداشت این فرد را تایید و گفته بود: «از روز اول که آمدم درباره مبارزه با فساد در این باشگاه صحبت کردم. روز اول گزارش کاملی از همه مسائل مالی تهیه و به نهادهای نظارتی و امنیتی ارسال کردیم و از آنها خواستیم به این مسائل ورود کنند چون در این اوضاع نیاز است آنها ورود کنند. من از نهادهای امنیتی هم تشکر می‌کنم که به این مساله ورود پیدا کردند و تمام مدیران قبل و مدیران جدید هم باید پاسخگو باشند. فرد بازداشت شده مربوط به باشگاه ما می‌شود.»
البته در هفته‌های گذشته رسول پناه بار دیگر در یک فایل ویدئویی که از او در فضای مجازی منتشر شده بود، درباره فساد و دلالی برخی از افرادی که در باشگاه حضور دارند صحبت به میان آورده بود، موضوعی که با اعتراضات شدید هواداران این باشگاه همراه و باعث شد که او در هفته گذشته از سمت مدیرعاملی باشگاه پرسپولیس استعفا دهد. اما وزیر ورزش و رئیس مجمع باشگاه پرسپولیس با استعفای رسول پناه، موافقت نکرد و او هنوز در هیات مدیره این باشگاه حضور دارد و برخی معتقدند که او رئیس هیات مدیره است. بسیاری از کارشناسان ورزشی و پیشکسوتان باشگاه پرسپولیس بر این باورند که انتخاب جعفر سمیعی زفرقندی در راستای اقدامات قبلی رسول پناه بوده، هر چند بعد از انتخاب زفرقندی، هیات مدیره پرسپولیس بیانیه ای منتشر کرد و در آن بیانیه به این موضوع اشاره کرده بود که «پس از بررسی برنامه گزینه‌های مطرح، آقای جعفر سمیعی زفرقندی را به عنوان مدیرعامل باشگاه پرسپولیس انتخاب کردیم.» اما این بیانیه از سوی هواداران باشگاه و اهالی رسانه جدی گرفته نشد و اکثر آنها بر این باور بودند، انتخابی از سوی هیات مدیره در کار نبوده و مدیرعامل جدید پرسپولیس توسط  وزیر ورزش منصوب شده است.
در پایان باید به این نکته نیز اشاره کرد که یکی از ماموریت‌های اصلی سمیعی، پیروزی در مسابقه فینال لیگ قهرمانان آسیا است و در صورت کسب نخستین قهرمانی این تیم در لیگ قهرمانان آسیا، می‌تواند یک شبه ره صدساله را طی نماید و برای چند سال صندلی مدیریتش را در این باشگاه حفظ کند. اتفاقی سخت برای این مدیرعامل جوان آن هم در تیمی که از دهه‌ها قبل، هواداران و پیشکسوتان، دلیل ناکامی‌های تیم‌ محبوب‌شان را نه کادر فنی و نه بازیکنان می‌دانند و با هر اتفاق تیر انتقادهای تندشان را به سمت مدیرعامل باشگاه روانه می‌کنند. باید گفت که حفظ صندلی لرزان مدیرعاملی این باشگاه، چالش بزرگ دوران کاری سمیعی زفرقندی است و باید در انتظار آینده بود که آیا این مدیر می‌تواند پرسپولیس را به ساحل آرامش برساند یا خیلی زود راه مدیرعاملان قبل‌تر از خود را می‌رود.

استفاده از خبر با ذکر منبع بلامانع است

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است -
آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد -

پایگاه خبری، تحلیلی وطن آزاد