شما اینجا هستید

اقتصادی » معیشت مردم در گرو تمشیت دولت است

گروه اقتصادی- فاطمه فلاح‌زاده

تورم نقطه‌ای آبان ماه خوراکی‌ها، آشامیدنی‌ها و دخانیات در دهک اول فقیرترین ۶۲.۷ درصد و دهک دهم ثروتمندترین ۵۱.۹ درصد ثبت شد. این موضوع به خوبی آشکار می‌کند که معیشت اقشار فرودست جامعه، آسیب پذیرتر و درگرو تمشیت دولت قرار دارد.
برپایه اطلاعات مرکز آمار ایران، محدوده تغییرات تورم دوازده ماهه در گروه عمده «خوراکی‌ها، آشامیدنی‌ها و دخانیات» بین ٢٣,١ درصد برای دهک دهم تا ٢۶.۶ درصد برای دهک اول است.
نرخ تورم کل کشور در آبان ماه ١٣٩٩ برابر ٢٩,٠ درصد است که در دهک‌های مختلف هزینه‌ای در بازه ٢۶.٣ درصد برای دهک اول تا ٣۵.٢ درصد برای دهک دهم نوسان دارد. همچنین محدوده تغییرات تورم دوازده ماهه در گروه عمده «خوراکی‌ها، آشامیدنی‌ها و دخانیات» بین ٢٣.١ درصد برای دهک دهم تا ٢۶.۶ درصد برای دهک اول است. هم چنین اطلاع مذکور در مورد گروه عمده «کالاهای غیر خوراکی و خدمات» بین ٢۵.٩ درصد برای دهک اول تا ٣٨.٣ درصد برای دهک دهم است.
به گزارش فارس، بر اساس اعداد مربوط به تورم در میان دهک‌های مختلف هزینه‌ای، فاصله تورمی دهک‌ها در این ماه به ٨,٩ درصد رسید که نسبت به ماه قبل (٨.١ درصد) ٠.٨ واحد درصد افزایش داشته است. فاصله تورمی در گروه عمده «خوراکی‌ها، آشامیدنی‌ها و دخانیات» نسبت به ماه قبل ١.٢ واحد درصد و در گروه عمده «کالاهای غیر خوراکی و خدمات» نسبت به ماه قبل ٢.۴ واحد درصد افزایش نشان می‌دهد.
بر اساس اعداد مربوط به تورم در میان دهک‌های مختلف هزینه‌ای، فاصله تورمی دهکها در این ماه به ۹.۸ درصد رسید که نسبت به ماه قبل ۹.۸ درصد ۸.۰ واحد درصد افزایش داشته است. فاصله تورمی در گروه عمده خوراکیها، آشامیدنیها و دخانیات نسبت به ماه قبل ۲.۹ واحد درصد و در گروه عمده کالاهای غیر خوراکی و خدمات نسبت به ماه قبل ۴.۲ واحد درصد افزایش نشان میدهد.
نقطه تورمی آبان ماه:

تورم نقطه‌ای دهکها یا تغییر در قدرت خرید خانوارهای مختلف نسبت به ماه مشابه سال قبل نیز به شرح زیر است:

«وطن‌روز» در بررسی این موضوع به گفت‌وگو با پرویز جاوید، عضو انجمن اقتصاددانان کشور پرداخت.
پرویز جاوید،در بررسی نرخ تورم کنونی جامعه به خبرنگار اقتصادی «وطن‌روز» گفت: «تورم کنونی نسبت به هر دهک از جامعه متفاوت است و به طورحتم در اقشار ضعیف پررنگ تر و آسیب بیشتری دارد. در برخی اوقات نرخ تورم بالا اما امید به کاهنده بودن آن وجود دارد. نکته مخرب تورم حال حاضر، ماندگاری و عدم نرخ کاهشی آن است.»
وی افزود: «عدم مدیریت دولت درکاهش نرخ تورم به عنوان رکن اصلی ماندگاری این نرخ و تاثیر مخرب بر معیشت مردم است. به طورحتم ماندگاری تورم بسیار آسیب‌زا و معیشت مردم را بیش از گرانی‌های کنونی مخدوش خواهد کرد.»

*استیصال دولت، معیشت مردم را مخدوش ساخته است
جاوید همچنین یادآور شد اگرچه منابع درآمدی دولت بسیار کاهش یافته اما استیصال دولت، تاثیر مخرب بر معیشت مردم را بیش از پیش کرده است.
عضو انجمن اقتصاددانان کشور خاطرنشان کرد: «کنترل نرخ تورم متاثر از مدیریت دولت است. چنانچه دولت با اتخاذ تدبیر در پی کنترل این نرخ و بهبود معیشت مردم برآید، می‌توان بر بهتر شدن شرایط امید داشت.‌ درحال حاضر با توجه به عدم مدیریت صحیح دولت، بی تدبیری در امور اجرایی، و نرخ بالای تورم اما کنترل شرایط سخت و به راحتی ممکن نخواهد بود.»
او درپایان این گفت‌وگو اظهارکرد: «میانگین تورم کنونی کشور ۳۰ تا ۴۰ درصد است و به صراحت می‌توان عنوان کرد اگر تدابیر صحیح اتخاد نشود، این نرخ ماندگار و بیش از پیش ادامه خواهد داشت. به طورحتم ماندگاری تورم بالا، معیشت و تمامی اموز زندگی مردم را متاثر از خود خواهد ساخت.»
البته معاون اقتصادی بانک مرکزی با بیان اینکه هدف‌گذاری تورم برای شاخص تورم دوازده‌ماهه است و نه تورم نقطه به نقطه، گفت: «برای ارزیابی هدف تورمی اعلامی در اردیبهشت ماه سال جاری، باید نرخ تورم دوازده ماهه منتهی به اردیبهشت ماه سال آینده را ملاک عمل قرارداد و هنوز ۶ ماه از آن موعد فاصله داریم.»
عضو هیات مدیره بانک مرکزی همچنین خاطرنشان کرد: «هدف اصلی بانک مرکزی مهار تورم است و باوجود انحرافات ایجاد شده در مسیر تورم، این بانک همه تلاش خود را در ماه‌های پیش رو به کار می‌بندد تا با مدیریت ریسک‌های تحت کنترل خود و با استفاده از ابزارهای پولی و ارزی موجود، تورم را به سطح هدف نزدیک کند.»
شرایط کنونی و تورم بالای جامعه با افزایش نرخ اقلام اساسی، اما معیشت مردم را سخت و گاه ناممکن ساخته است. برپایه گزارش‌های اخیر هزینه خوراکی خانوار از ابتدای سال ۹۷ تاکنون حدود ۳ برابر شده است.
هزینه‌های زندگی در حالی ۴۶ درصد افزایش یافته است که حقوق کارگران و قشر ضعیف جامعه همچنان ثابت و تغییری در آن رخ نداده است. گوش ناشنوای برخی مسئولان می‌بایست حال شنوا و صدای گرانی‌ها با زمزمه معیشت مخدوش شده را بشنوند تا شاید دردی از این دردها کم و امید جایگزین ناامیدی گردد.
ترتیب افزایش قیمت بخشی از هزینه خوراک خانوار از آبان سال ۹۸ تاکنون:

استفاده از خبر با ذکر منبع بلامانع است

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است -
آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد -

پایگاه خبری، تحلیلی وطن آزاد