گروه بین الملل- امیرحسین شجاعی
سالانه مقادیر زیادی پلاستیک به اقیانوس ها وارد می شود و باعث آلودگی دریاها ، سواحل و حیات وحش شده و این محیط ها را به خطر می اندازد. این آلودگی پلاستیکی حتی در دورترین مناطق کره زمین ، مانند قطب جنوب یا در عمیق ترین جای اقیانوس های نیز دیده شده است، اما درمورد میزان ریز پلاستیک های موجود در بستر دریا یا در قطب ها اطلاعات کافی در اختیار نداریم.
یک مقاله جدید که توسط آژانس علمی استرالیا منتشر شده، نشان می دهد که ۱۴ میلون تن ریز پلاستیک در کف دریاها و اقیانوس ها وجود دارد؛ این مقدار ۳۵ برابر میزان پلاستیکی است که در سطح دریاها است.
محققان می گویند این کار اولین تخمین جهانی از ریزپلاستیک ها است و درواقع اجسام پلاستیکی درشت توسط موجودات و عناصر، در دریاها به ذرات ۵ میلی متری بسیار ریز در می آیند.
این گروه استرالیایی با استفاده از یک زیردریایی رباتیک، نمونه هایی از رسوبات این ریز پلاستیک ها در عمق ۳هزار متری از کف دریا نمونه برداری کردند که محل نمونه برداری ۳۸۰ کیلومتر از ساحل فاصله داشت.
تجزیه و تحلیل پنجاه و یک نمونه گرفته شده نشان می دهد که به طور متوسط ۱.۲۶ قطعه ریز پلاستیک در هر گرم رسوب وجود دارد. محققان می گویند این میزان ریزپلاستیک تا ۲۵ برابر بیشتر از مطالعات قبلی در اعماق دریا است.
دانشمندان این بسترهای پلاستیکی را یکی از مهم ترین چالش های زیست محیطی نسل امروز بشر خوانده اند و این موضوع را یک مسئله زیست محیطی شناخته شده بین المللی عنوان کرده اند. پلاستیک یک آلودگی مداوم دارد که به حیات اقیانوس ها آسیب می زند و نگرانی فزاینده ای در مورد خطرات احتمالی برای انسان ها ایجاد می کند.
مطالعه اخیر حاکی از آن است که حتی اگر برای کاهش مصرف پلاستیک دست به یک تلاش فوری و هماهنگ در سطح جهانی بزنیم ، هنوز هم ۷۱۰ میلیون تن پلاستیک وجود دارد که باعث آلودگی محیط زیست تا سال ۲۰۴۰ می شود.
دکتر دنیس هاردستی ، مدیر تیم اصلی تحقیقات و یکی از نویسندگان این تحقیق ، گفت که آن ها از مشاهده این میزان از ریزپلاستیک در چنین مکان دور از ساحل شگفت زده شده اند. او ادامه داد: ریز پلاستیک ها می توانند با غرق شدن در ستون آب به سمت پایین دره های زیر آب، به کف عمیق دریا منتقل بشوند.
محققان می گویند بیشتر پلاستیک های ریخته شده به اقیانوس به جای اینکه در سطح یا کف اقیانوس باشند،به سمت سواحل حرکت می کنند.
نتایج نشان می دهد که یافتن راه حل های موثر برای جلوگیری از آلودگی پلاستیک قبل از رسیدن آن به اقیانوس ها و قطع مصرف پلاستیک به طور کلی ، طبق گفته هاردستی ، بیش از هر زمان دیگری ضروری است.
دکتر هادستی افزود: این تحقیقات، به اطلاعات استراتژی های مدیریت پسماند، ایجاد تغییر رفتار و فرصت هایی برای جلوگیری از ورود پلاستیک و سایر زباله ها به محیط زیست کمک می کند؛ همچنین دولت ها ، صنایع و جوامع، باید با هم همکاری کنند تا میزان زباله ای را که در سواحل و اقیانوس های خود می بینیم به طور قابل توجهی کاهش یابد.
سایت خبریCNN
استفاده از خبر با ذکر منبع بلامانع است