عضو کمیسیون اقتصادی جوانان کشور گفت: ابزارهای مالی نقش بسیار ویژه در کنترل نوسانات شدید و تنش ها در بازارها دارند و در این میان صندوق های سرمایه گذاری بسیار نقش پررنگی دارند.
به گزارش وطن روز، سینان اعظام در گفتگو با خبرنگاران اظهار داشت: ابزارهای مالی در بازارهای مالی دنیا نقش بسیار پررنگ و ویژهای دارند، بهطوریکه با وجود این ابزارها، نوسانات و تنشها تا حدود زیادی قابلکنترل میشوند.
وی افزود: مصونسازی یا بیمهکردن (Hedging)، صندوقهای سرمایهگذاری، معاملات دوطرفه، فروش تعهدی، استفاده از اختیار معامله (Option) و قراردادهای آتی (futures) و وثیقهگذاری از مهمترین ابزارهای مالی موجود برای کاهش نوسانات بازار سرمایه بهکار میروند.
اعظان بیان داشت: بازیگران بازارهای اقتصادی و سرمایهگذاری همواره با ریسکها و مخاطرات ناشی از نوسانات بازار مواجه هستند. این نوسان و عدماطمینان از وضعیت آینده، گاه باعث زیانهای شدید به این بازیگران و حتی خروج آنها از بازار و عدمرغبت سایرین به ورود به این عرصه میشود. فعالان بازار از دیرباز بهدنبال یافتن راهکارهایی برای مدیریت ریسک و ایجاد آرامش خاطر در پی وقوع نوسانات و التهابات بازار بودهاند.
عضو کمیسیون اقتصادی جوانان کشور گفت: صندوقهای سرمایهگذاری، بهعنوان ابزاری برای تنوعبخشی، حفاظت و تجمیع داراییها شناخته شده و با اقبال گسترده عموم و اهل حرفه همراه شده است. حجم روزافزون داراییهای سرمایهگذاری شده در این صندوقها بهشدت در حال افزایش است، در واقع صندوقهای سرمایهگذاری یکی از ابزارهای موجود در بازار سرمایه هستند که امکان سرمایهگذاری غیرمستقیم در بازار سرمایه را فراهم میآورند و برای افرادی که دارای دانش و اطلاعات مالی کمتری هستند، مناسب است.
وی بیان کرد: در بازارهای توسعهیافته اوراق بهادار، به دلیل پیچیدگی فرآیند تصمیمگیری برای سرمایهگذاری بر روی این اوراق و افزایش چشمگیر حجم و سرعت گردش اطلاعات و تخصصیشدن فعالیتها، استقبال از سرمایهگذاریهای جمعی بهویژه در قالب انواع صندوقهای سرمایهگذاری، در سالهای اخیر از رشد روزافزونی برخوردار بوده است.