عضو کمیسیون مسکن و رفاه سمن های جوانان کشور گفت: توجه به بازسازی و نوسازی واحدهای مسکونی فرسوده در کنار تولید مسکن جدید در جهت تأمین مسکن مناسب برای خانوارهای ایرانی دارای اهمیت است.
به گزارش وطن روز، رضا جلالی در گفتگو با خبرنگاران اظهار داشت: بافت فرسوده شهری به محدودههایی از شهرها اطلاق می شود که به دلیل فرسودگی کالبدی، عدم برخورداری مناسب از دسترسی سواره، تأسیسات و خدمات و زیرساختهای شهری آسیب پذیر بوده و ارزش مکانی، محیطی و اقتصادی پایینی دارند.
وی افزود: با وجود تکالیف قانونی در برنامه های توسعه و قوانین تاکنون کمتر از ۲۰ درصد این اراضی احیا و بازآفرینی شدهاند و تعداد تسهیلات بانکی پرداختی در بافتهایی ناکارآمد شهری طی سالهای اخیر به شدت کاهش داشته است.
جلالی گفت: طی سالهای ۸۴ تا ۹۳ به طور متوسط تنها ۳ درصد از منابع مورد نیاز توسط دولت (بودجه عمومی و از محل فروش اراضی در تملک شرکت عمران و بهسازی شهر) و مابقی توسط بخش خصوصی و بخش عمومی و شهرداری ها تأمین شده است.
عضو کمیسیون مسکن و رفاه سمن های جوانان کشور بیان کرد: براساس طرح جامع مسکن تعداد واحدهای مسکونی شهری و روستایی نیازمند به نوسازی تا سال ۱۴۰۵ به ترتیب ۳ و ۲.۳ میلیون واحد برآورد شده است. لذا توجه به بازسازی و نوسازی واحدهای مسکونی فرسوده در کنار تولید مسکن جدید در جهت تأمین مسکن مناسب برای خانوارهای ایرانی دارای اهمیت است. بدین ترتیب تا افق ۱۴۱۴ باید ساماندهی این اراضی عملیاتی شود.