شما اینجا هستید

تحلیل خبری » وزیر پرسپولیسی نمی‌خواهیم، وزیر استقلالی نمی‌خواهیم!

گروه ورزشی- السا استرون

در ۱۰ روز گذشته طرفداران دو تیم استقلال و پرسپولیس به بهانه آنچه تبعیض و ناعدالتی از سوی وزارت ورزش در حق تیم محبوب‌شان مطرح شده، در برابر مجلس شورای اسلامی تجمع اعتراضی برپا کردند، تا شاید نمایندگان مردم در مجلس یازدهم صدای آنها را بشنوند. طرفداران استقلال می‌گفتند، وزیر پرسپولیسی نمی‌خواهیم و طرفداران پرسپولیس نیز می‌گویند که وزیر استقلالی نمی‌خواهیم!.
وزارت ورزش و جوانان به عنوان مالک دولتی و مسعود سلطانی‌فر به عنوان رئیس مجمع دو تیم سرخآبی پایتخت، از سوی طرفداران هر دو تیم مورد هجمه واقع شده است و این شاید بزرگترین چالش مدیریتی وزیری باشد، که باید در آستانه المپیک به ده‌ها ورزش دیگر نیز توجه و رسیدگی نماید. در این بین طرفداران تیم استقلال معتقدند که در ۵ سال گذشته که سلطانی فر بر صندلی وزارت نشسته آنها یک روز آب خوش از گلویشان پایین نرفته و با بها دادن به تیم رقیب سنتی، هیچ قهرمانی و عنوانی قابل توجه‌ای به دست نیاورده‌اند و شرایط مالی تیم حریف در جذب و تمدید بازیکنان، بهتر از آنها است.

*اعتراض استقلالی‌ها
 البته با نگاهی به وضعیت تیم آبی پوش پایتخت نیز این ادعا خیلی بی‌راه نیست و در زمان وزارت سلطانی‌فر، هر سال مدیرانی که مورد تایید طرفداران آبی پایتخت نیستند، بر سرکار آمده و بازیکنان کلیدی و مربیان محبوب تیم را یا فروخته‌اند یا برکنار کرده‌اند. نمونه بارز این موضوع را می‌توان در عدم پرداخت مطالبات آندره استراماچونی و تاکید بر قانون جذب مربیان خارجی، در صورتی که این مربی یک فصل دیگر با استقلال قرارداد داشت، فروش الهیار صیادمنش به تیم ترکیه‌ای به بهانه پرداخت پول وینفرد شفر که معلوم نشد پول آن کجا رفت، عدم حفظ بازیکن ارزشمندی همچون تیام و اظهار نظر مسئولان ورزشی بر عدم پرداخت قرداد این بازیکن، خواسته هواداران برای برکنار خلیل زاده، رئیس هیات مدیره استقلال و ده‌ها مورد دیگر … که هر سال باعث شده این تیم روی ثبات و آرامش را نبیند. البته علاوه بر تمام موارد فوق تغییر در بالاترین سطح باشگاه یعنی اخراج احمد سعادتمند و انتخاب احمد مددی به عنوان سرپرست باشگاه باعث شده اوضاع بیش از حد از کنترل خارج شود.

*اعتراض پرسپولیسی‌ها
اما پرسپولیس که شرایط کاملا متفاوتی با استقلال است و در ۵ سال مدیریت سلطانی‌فر بر وزارت ورزش، ۴ قهرمانی لیگ برتر، دو سوپرجام و کسب چند جام حذفی را در ویترین افتخارات دارد و باید تا دو ماه دیگر، دومین فینال آسیایی خود را تجربه نماید. اما با اتفاقات اخیر در درخواست جدایی بشار رسن، مهدی ترابی، علی علیپور و شاید در آینده نزدیک شجاع خلیل زاده و… روز (سه شنبه) حدود ۱۰۰ هوادار تیم فوتبال پرسپولیس در اعتراض به وضعیت بد این باشگاه، مقابل مجلس شورای اسلامی تجمع کردند. هواداران پرسپولیس در این تجمع شعارهایی علیه مهدی رسول‌پناه سرپرست باشگاه پرسپولیس و مسعود سلطانی‌فر وزیر ورزش و جوانان سر دادند. هواداران در شعارهای خود خواستار استعفای رسول‌پناه و هیات مدیره پرسپولیس شدند و همچنین شعار «وزیر استقلالی» سر دادند.

*دولت از دو باشگاه دل نمی‌کند
برای بررسی بیشتر این موضوع یک عضو فراکسیون ورزش مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با «وطن امروز» می‌گوید:  تا زمانی‌که این دو باشگاه به صاحبان اصلی‌شان، یعنی مردم بازنگردند و نظارت مردمی بر روی این دو باشگاه نباشد، این مشکلات و اعتراض‌ها همچنان پابرجا است. اسماعیل حسین زهی در ادامه می‌افزاید: همواره طرفداران استقلال، دولت و وزیر ورزش را متهم به حمایت از تیم رقیب می‌کنند و طرفداران پرسپولیس نیز معتقدند که در حق این تیم کارشکنی می‌شود. باید هر چه زودتر به مشکلات این دو باشگاه رسیدگی کنیم. ما در رابطه با واگذاری این دو باشگاه مصوبه مجلس داریم و اگر تا کنون این باشگاه‌ها به بخش خصوصی واگذار نشده، قصور و کم کاری دولت بوده که از این دوباشگاه دل نمی‌کند. دولت بهانه‌هایی را در ارتباط با قانون تجارت می‌آورد که شرکت‌هایی که قصد دارند وارد بازار سرمایه و بورس شوند، باید تمام املاک ثابت و جاری آنها، ثبت و قیمت‌گذاری شوند. این دو باشگاه اموالی دارند که در اختیار وزارت ورزش است و باید این املاک به نام دو باشگاه سند بخورد و با قیمت کارشناسی، جز دارایی ثابت دو باشگاه مردمی استقلال و پروسپولیس باشد و تا زمانی‌که این موضوع محقق نشود، همیشه این اعتراض‌ها به جای خود باقی است.

*وزیر به مجلس می‌رود
این عضو مجلس با اشاره به اینکه متاسفانه مشکلات‌ تیم‌های محبوب پایتخت باعث شده، یک روز پنجره نقل و انتقلات آنها بسته شود و روز دیگر بازیکن تیم محروم می‌شود، و یک روز مربی‌ خارجی دو تیم به دلیل مشکلات پرداخت حقوق و دستمزدشان به کشورشان بازمی‌گردند و موجب آبروریزی بین المللی می‌شوند، می‌افزاید: بهترین کار برای طرفداران و رفع دغدغه آنها باید انجام شود، واگذاری این دوباشگاه به خود هواداران است. باید مجمع، هیات مدیره باشگاه از سوی بخش خصوصی و مردم انتخاب شوند تا افرادی که دلسوز بیشتری دارند در راس امور قرار بگیرند و طرفداران و سهام‌داران این دو باشگاه مالک واقعی آن شوند.  ما با توجه به تجمع چند وقت پیش طرفداران استقلال و تجمع اخیر طرفداران پرسپولیس، همان‌طور که از پیشکسوتان و مدیران باشگاه استقلال دعوت کردیم که در مجلس حضور پیدا کنند، از مدیران و پیشکسوتان تیم پرسپولیس نیز دعوت به‌عمل خواهیم آورد تا با بیان مشکلات‌شان به راه حل منطقی برسیم. به جرات می‌گویم که فراکسیون ورزش و کل اعضای مجلس شورای اسلامی صدای اعتراض طرفداران این دو تیم را خواهد شنید و بعد از بازدیدی که نمایندگان از حوزه‌های انتخابی‌شان دارند و با پایان تعطیلات مجلس، فراکسیون در حوزه رشته‌های المپیکی و این دو تیم، از وزیر ورزش و معاونین آنها دعوت به‌عمل خواهد آورد که توضیحاتشان را ارائه بدهند و امیدوارم به یک جمع‌بندی  واحد برسیم تا خواسته‌های طرفداران و مردم برآورده شود.

*انتخاب مدیر عامل استقلال ۳۰ روز دیگر
وی در ادامه با اشاره به خواسته هواداران استقلال در اجحافی که در طول پنج سال اخیر در حق آنها شده است، اظهار می‌کند:این صحبت‌ها در میان نمایندگان نیز شنیده می‌شود و ما به‌دنبال مطالبه طرفداران استقلال و پرسپولیس هستیم، اجازه بدهید که در هفته آینده صحبت‌های وزیر ورزش و معاونان آنها را بشنویم و بعد در این رابطه تصمیم‌گیری خواهیم کرد. البته طرفداران استقلال نیز حق دارند، وقتی تیم آنها از نقل و انتقلات در بازی‌های آسیایی به دلیل بدهی مربی سابق‌شان محروم می‌شود و اجازه حضور بازیکن خود (داریوش شجاعیان) که مشکلی در فیفا ندارد، از داخل  اجازه حضور او را در مسابقات آسیایی نمی‌دهند، طرفداران این تیم حق دارند معترض باشند. همچنین وقتی در شرایط مشابه تیم پرسپولیس با وجود بدهی برانکو از تمام بازیکنانش استفاده می‌کند و به فینال لیگ قهرمانان آسیا می‌رسد، اما با وجود یک مالک (وزارتخانه) و یک اسپانسر مالی دو باشگاه بدهی‌های استقلال پرداخت نمی‌شود، پس در این مورد مشکلاتی وجود دارد. ما باید در ابتدا صحبت‌های وزیر و معاونانشان را بشنویم و  قطعا کسی که وزیر می‌شود نباید از یک تیم یا رشته خاص طرفداری کند و این در شأن عالی رتبه‌ترین مقام وزارت‌خانه نیست، کما اینکه ما معتقدیم این رویه در وزارتخانه وجود ندارد. اما تا آنجایی که ما اطلاع داریم وزارت ورزش قول داده تا ۳۰ روز دیگر یک مدیر ورزشی در کنار روابط اقتصادی محکم برای استقلال تعیین کند.
حسین زهی در رابطه با احتمال استیضاح وزیر ورزش نیز می‌گوید: فعلا این موضوع مطرح نیست و برنامه مجلس سوال از وزیر است و باید صحبت‌های آقای سلطانی‌فر و معاونانشان را در کمیسیون و فراکسیون‌ها را بشنویم و گر قانع نشدیم، بحث استیضاح به میان می‌آید، اما شاید با صحبت برطرف شود. اما بازهم تاکید می‌کنم که مجلس خواهان ورود سهام این دو باشگاه از طریق بورس است و باید هر چه زودتر وزارت ورزش وضعیت دارایی‌های این دو باشگاه را مشخص نماید و مردم سهامدار و مالک این دو باشگاه شوند.

 

استفاده از خبر با ذکر منبع بلامانع است

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است -
آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد -

پایگاه خبری، تحلیلی وطن آزاد