گروه اجتماعی ـ رعنا امیری
بیلبوردهای بزرگ شهر، ردیفی ازمردان سبزپوش تفنگ به دست است که به افق نظاره میکنند. افقی با ۱۳هزار شهید، که هر کدام در راه مام میهن بر خاک گرم وطن خفتند.
مهر را به پایان رساندیم. مهری به وسعت ۱۱ شهید نیروی انتظامی.۱۱ شهید مهرماه، از۴۰ شهید سال؛ مردان غیوری که برای مبارزه با اشرارخشکی، قاچاقچیان دریا و نامردان مرزوعربده کشان شهر، مردانه جنگیدند و رفتند.
محمد احمدی ،منصور بابایی و اصغر سالارپور، داراب امانی ، دکتر ابوالفضل مهدیزاده، بهروز هراتی مقدم، مقداد بویرو ساسان امیرخانی وعلی بایرامی، عبدالله مومن زاده و محمد رئوف رضایی؛ مردانی که با عطرو گلاب از زمین به آسمانها بدرقه شدند.
*امنیت خاطری با نیروی انتظامی
محمد یگانه جامعه شناس و پژوهشگر در گفت وگو با «وطن روز» با بیان اینکه ترس شهروندان با افزایش رابطه با پلیس، می ریزد، گفت: هر چه رابطه مردم با پلیس و بالعکس، در جامعه بیشتر باشد در شهروندان نوعی امنیت خاطر را به وجود می آید.بسیاری از جرمهایی که در سطح شهر اتفاق می افتد وهیچ پلیسی از آن باخبر نیست، ابتدا توسط مردم کشف می شوند و این به منزله اعتماد بالای مردم به این سبزپوشان زحمتکش نیروی انتظامی است؛ رابطه ای دوسویه؛ که با کامل شدن ارتباطات تنگاتنگ بین این دو بخش، مجموعه ای ازعملیات های موفقیت آمیز در سطح کشور که ناجا توانسته با اطلاعات ردوبدل شده ازسوی مردم، ساماندهی و اجرایی کند و نتایج بزرگی از موفقیت، کشف وانهدام باندهای بزرگ در بستر جامعه را فراهم نماید. تحقیقات پژوهشگران اجتماعی نشان داده است که میزان اعتماد مردم به ناجا در توانایی حل مسایل به نسبت اعتمادشان به سایر ارگان ها و نهادهای سیاسی مانند قوه مجریه، قوه قضاییه و قوه مقننه و نیز شورای نگهبان و مجلس خبرگان؛ مطلوب بوده و رضایتمندی بالایی از عملکرد و امید به آینده این بخش از نیروی امنیتی اجتماعی جامعه وجود دارد. بر اساس این یافته ها، نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران در ایجاد امنیت روانی، اجتماعی و محیطی موفق عمل کرده که توانسته پشتیبانی و حمایت محکمی از مردم را در رضایت و ارزیابی از عملکرد خود داشته باشد و این به این معنی است که نیروی انتظامی در رابطه ای تنگاتنگ با مردم قرار داشته و خواهان این ارتباط می باشد وازسخنان فرمانده نیروی انتظامی با رسانه ها، حاکی از صحت این موضوع است. وی دربخشی از صحبت هایش از مردم خواست تا راهنمایی ها، پیشنهادها و انتقادات خود را به نیروی انتظامی بگویند تا نیروی پلیس هرچه بهترو سریعتر بتواند فعالیت کند. وی همینطور در ادامه گفته هایش افزود که «اعتماد عمومی مردم نسبت به نیروی انتظامی افزایش یافته و این موجب افتخار ناجا است.»
وی در ادامه می افزاید: هنگامی که پلیس با شهروندان از طریق گروههای محلی، همسایگی، فعالیتهای نوجوانان، مدارس وغیره تعامل برقرارمی کند این همکاری ومشارکت، پیوندهای واقعی بین پلیس و شهروندان را تقویت و تحکیم کرده، بنابراین ترس از جرم را در شهروندان تقلیل می دهد.
*قابلیت دسترسی به پلیس
محمد یگانه با بیان اینکه مشاهده و دیدن پلیس، هم سبب کاهش جرم و هم سبب احساس امنیت در جامعه می شود، اعلام کرد: گشت های با ماشین و گشت های موتورسوار و همچنین گشت های پیاده و هم اکنون پلیس دوچرخه سوارهم اضافه شده است که در مجموع نمایشی از اقتدار و برقراری امنیت را در جامعه نشان می دهد و بررسی ها نشان داده که مردم هم خواهان این حضور مقتدرانه هستند تا احساس امنیت کامل و بی نقصی را از پلیس داشته باشند.
یگانه خاطر نشان می کند که گاهی بعضی از برخوردهای پلیس با مردم در موقعیت های خاص، به جای ایجاد احساس امنیت، آشفتگی و ترس را نشان میدهد که در این گونه موقعیت ها، گاهی افراد مواجه شده با پلیس یا خلافی کرده اند یا خاطره خوشی از پلیس ندارند و در گاهی هم از اشتباهات و بی حوصلگی نیروی انتظامی در مواجه با مردم ناشی می شود که با توجه به آنچه گفتم، در مقیاس کل، نارضایتی از پلیس بسیار کم و ناچیزاست.